Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Εξαρθρώθηκε δίκτυο διαφθοράς στη Ρουμανία



Κατηγορίες για σύσταση εκτεταμένου δικτύου διαφθοράς στο λιμάνι της Κωστάντζας που είχε στόχο την εισαγωγή λαθραίων προϊόντων, κυρίως από την Ασία, αντιμετωπίζουν...
τριάντα πολιτικοί, τελωνειακοί και επιχειρηματίες στη Ρουμανία

«Στο εγκληματικό αυτό δίκτυο εμπλέκεται μεγάλος αριθμός ατόμων, εκ των οποίων πολιτικοί που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις, διευθυντές των τελωνείων, μεσάζοντες και επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε δραστηριότητες εισαγωγών-εξαγωγών», δήλωσε η αρμόδια εισαγγελική αρχή για την πάταξη της διαφθοράς.

Κινέζοι, ιορδανοί και Σύριοι μεσάζοντες στα τελωνεία επίσης μετείχαν στο δίκτυο του μεγαλύτερου λιμανιού της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο αποτελεί ένα από τα σημεία εισόδου ασιατικών εμπορευμάτων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Λορέντιου Μιρονέσκου συνελήφθη στο σπίτι του τη Δευτέρα. Ο Μιρονέσκου είναι μέλος του φιλελεύθερου δημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο γερουσιαστής Μιρτσέα Μπανιάς, ο πρώην διευθυντής του λιμενικού τομέα της Κωστάντζας, αρκετοί επικεφαλής τελωνείων και ο διοικητής του λιμενικού στα σύνορα της Κωστάντζας.

Με δωροδοκίες από 1.000 σε 7.000 δολάρια (700 έως 5.000 ευρώ) που δίνονταν καθημερινά, μεγάλες ποσότητες λαθραίων προϊόντων, η εισαγωγή των οποίων απαγορεύεται, περνούσαν χωρίς πρόβλημα τους τελωνειακούς ελέγχους για να εισαχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της υπηρεσίας για την πάταξη της διαφθοράς.

Η ζημιά για το ρουμανικό κράτος κυμαίνεται από 56.000 ευρώ έως τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ ανά φορτίο πλοίου, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Η ρουμανική εισαγγελία έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο μεγάλη επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου τσιγάρων και της διαφθοράς στα σύνορα, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε εκατοντάδες τελωνειακούς και αστυνομικούς που εργάζονταν στα χερσαία σύνορα με το Μόλδοβα, τη Σερβία και την Ουκρανία.
 
Πηγη:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: