Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Ελικόπτερα "μυστικής" τεχνολογίας χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση κατά του Λάντεν



Πετούν πάρα πολύ γρήγορα και δεν κάνουν θόρυβο 

Ένα από τα πολλά «σκοτεινά» σημεία της επιχείρησης των ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που...
εκτέλεσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αποτελεί το αμερικανικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον περίβολο της έπαυλης του αρχηγού της Αλ Κάιντα.
Το ένα από τα δύο ελικόπτερα, που μετέφεραν τους άνδρες της ομάδας SEAL, χτύπησε στον τοίχο που περιέβαλλε το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάτ και αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Φημολογείται όμως ότι επρόκειτο για ένα stealth ελικόπτερο τύπου Blackhawk, απόρρητης τεχνολογίας, που δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ σε επιχείρηση.
Επειδή υπέστη σοβαρή βλάβη από την πρόσκρουση, λέγεται ότι οι Αμερικανοί «εξαφάνισαν» τα ίχνη του, καταστρέφοντάς το με εκρηκτικά.
Για αυτή τη φημολογούμενη απόρρητη αμερικανική τεχνολογία μίλησε στο δίκτυο ABC ο Dan Goure, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, εξετάζοντας τις φωτογραφίες από τα συντρίμμια: «Δεν θα ήξερες ότι έρχεται κατά πάνω σου (σ.σ. το ελικόπτερο). Και αυτό ακριβώς είναι το σημαντικό, επειδή πετούν γρήγορα και χαμηλά και δεν κάνουν καθόλου θόρυβο, μπορεί να μην τα καταλάβεις μέχρι να φτάσουν ακριβώς από πάνω σου. Σε αυτά οφείλεται μέρος της επιτυχίας της επιχείρησης».
Οι γείτονες του Μπιν Λάντεν στο προάστιο του Πακιστάν δεν άκουσαν τίποτα, μέχρι τα ελικόπτερα να βρεθούν ακριβώς από πάνω τους. Σύμφωνα με τον Bill Sweetman, εκδότη της περιοδικής έκδοσης Defense Technology International, το σύστημα περιστροφής των ελίκων τους ήταν καλυμμένο με κάποιο υλικό που απορροφούσε όλους τους θορύβους.
Επίσης, για κάποια τροποποιημένη έκδοση Blackhawk ελικοπτέρου, έκανε λόγο και ένας πρώην αξιωματούχος των ειδικών αποστολών της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού Πενταγώνου, πάντως, αρνήθηκε να κάνει «οποιοδήποτε» σχόλιο, σχετικά με το κατεστραμμένο ελικόπτερο.

Πηγη:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: