Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση :Καμία εμπιστοσύνη σε κόμματα και πολιτικούς.



Το 83% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Καμία εμπιστοσύνη σε κόμματα και πολιτικούς.

«Λάθος κατεύθυνση» αυτό πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για το πως οδεύουν τα πράγματα στη χώρα, δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Σκαϊ και της Καθημερινής.

Το 48% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα απ’ ό,τι πριν πέντε χρόνια, το 66% προβλέπει αρκετές κοινωνικές συγκρούσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ το 47% εκτιμά ότι η κατάσταση στην προσεχή πενταετία θα χειροτερεύσει.

Οι πολίτες που μετείχαν στη δημοσκόπηση έδειξαν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε κόμματα και πολιτικούς. Χαρακτηριστικές οι απαντήσεις στο ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και ποια κυβέρνηση θεωρούν καλύτερη. Στην πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι κανένας για το 41% των ερωτηθέντων! Τον Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει το 33% και τον Αντ. Σαμαρά το 22%.

«Καμία από τις δυο» είναι η απάντηση για 71% των ερωτηθέντων στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη. Το 18% απαντά του ΠΑΣΟΚ και το 7% της ΝΔ. Επίσης, ποσοστό της τάξης του 69% (που προκύπτει από δείγμα 1.200 ατόμων), δεν επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και το 37% δηλώνει ότι επιλέγει την αποχή.

Όσον αφορά στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Παπανδρέου προηγείται με 34%, ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 33%, η Αλέκα Παπαρήγα με 31%, ο Αλ. Τσίπρας με 30% και ο Γ. Καρατζαφέρης 29%.

Η απήχηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της εταιρίας Public Issue, είναι: ΠΑΣΟΚ 32%, ΝΔ 29%, ΚΚΕ 12%, ΛΑΟΣ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, Δημοκρατική Αριστερά 3,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,5% και Χρυσή Αυγή 1,5%, ενώ 1% συγκεντρώνει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και 0,5% το νέο κόμμα «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών».

Κατά την έρευνα προβλέπεται μια επτακομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής. Σύμφωνα δε με την ανάλυση της εταιρίας, εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της επτακομματικής Βουλής, αποκλείεται ο σχηματισμός αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης, καθώς η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων αναμένεται να κυμανθεί στα εξής επίπεδα: ΠΑΣΟΚ, από 128 ως 141 έδρες, ΝΔ, από 72 ως 82 βουλευτές, ΚΚΕ, από 27 ως 35, ΛΑΟΣ, από 19 ως 24, ΣΥΡΙΖΑ, από 15 ως 20, Οικολόγοι, από 8 ως 12 και Δημοκρατική Αριστερά 8 ως 12.

Σε ποσοστό 34% οι ερωτηθέντες εκφράζουν προτίμηση σε πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ στο 17% ανέρχεται το ποσοστό όσων προτιμούν μονοκομματική κυβέρνηση.

Στη λεγόμενη «παράσταση νίκης», το 40% των πολιτών φαίνεται να εκτιμούν ότι τις επόμενες εκλογές θα προηγηθεί το ΠΑΣΟΚ με μικρή διαφορά.

Πηγη:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: