Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Καίγεται η Ελλάδα από άκρη σε άκρη



- Για τρίτη μέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
- Χορτολιβαδικές εκτάσεις καίνε οι φλόγες στην Κέρκυρα
- Χωρίς ρεύμα το βόρειο τμήμα του νησιού...
-Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Επτάνησα και Νότια Πελοπόννησο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το βράδυ της Πέμπτης ορεινή περιοχή στο Ρέθυμνο και έχει απειλήσει να κάψει χωριά.

Νωρίτερα το πρωί η φωτιά στο Ρέθυμνο περιορίστηκε σε μία χαράδρα στην περιοχή Σαχτούρια. Επί τόπου επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Η φωτιά καίει δασική έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Έχει κάνει στάχτη μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα. Σύμφωνα με το Flashnews οι κάτοικοι που είχαν εκκενώσει τα χωριά Πλατανές, Κρύα Βρύση, Κεντροχώρι, και Ορνέ επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους, αφού ο κίνδυνος να αναζοπυρωθεί η φωτιά σε αυτά έχει απομακρυνθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στην Κέρκυρα που ξέσπασε στις 13.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σκριπερό σε τρία μέτωπα. Λόγω της κατεύθυνσης των ισχυρών ανέμων, το μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε προς το βουνό πάνω από τα χωριά Κορακιάνα και Σκριπερό και δεν απειλούνται οι οικισμοί.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κατοικοι της περιοχής με όλα τα μέσα που διαθέτουν δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ λόγω των ανέμων δεν είναι ήταν εφικτό στο έργο της πυρόσβεσης να συμμετέχουν εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσει στο νησί και ένα ελικόπτερο . Για λόγους ασφαλείας η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Β.Κέρκυρας.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί στην Κεφαλονιά που τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι.

Η πυροσβεστική επενέβη για να κατασβήσει το πύρινο μέτωπο με οκτώ πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν ένα ελικόπτερο και δυο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα μαίνεται πυρκαγια σε δασική εκταση στη θέση Καταλούπου στο Μαχαιράδο Ζσκυνθου. Επι τόπου επιχειρούν 12 άνδρες με 6 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Τέλος στη Λαμία ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Αγριελιά.

Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και 3 Α/Φ ενώ καίγονται ελιές και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται σπίτια.

Στο μεταξύ, υψηλός είναι το Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κύθηρα, Λακωνία και Μεσσηνία.

Πηγη:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: