Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

ΟΑΕΔ: Εργασία για 5.000 ανέργους πριν τη σύνταξη


Φρένο στην ανεργία, για 5.000 άτομα που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση, φιλοδοξεί να βάλει ο ΟΑΕΔ, μέσω του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών). Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από...
την Ε.Ε., στοχεύει στην απασχόληση πρώην εργαζομένων και μακροχρόνια ανέργων, που βρίσκονται στην ευαίσθητη επαγγελματικά ηλικία των 55 - 64 ετών.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα διάρκειας 27 μηνών (24 μήνες με επιχορήγηση και 3 μήνες χωρίς), απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Όσον αφορά στους ανέργους που αναμένεται να προσληφθούν, θα πρέπει να είναι είτε απολυμένοι ηλικίας 55 - 64 ετών που έχει καταγγελθεί η σύμβασή τους από την 15η Ιουλίου 2010 και μετά (ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3863/2010 "Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις"), είτε μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55 - 64 ετών.
Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε., ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα. Επίσης, οφείλουν να έχουν συμπλήρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Αναφορικά με την επιχορήγηση, η οποία υπολογίζεται για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης, ανέρχεται στα 25 ευρώ και, για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα η επιχορήγηση αρχίζει από την ημερομηνία πρόσληψής του.
Όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να υπαχθούν στο πρόγραμμα, υποχρεούνται σε διατήρηση των επιχορηγούμενων θέσεων καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έχοντας επιπλέον το δικαίωμα επιμήκυνσης του χρόνου επιχορήγησης κατά 30 ημέρες, με ισόχρονη όμως δέσμευση ότι δε θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Οι επιχειρήσεις, μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:
  • Το ονοματεπώνυμο των προσληφθέντων, βάσει του προγράμματος.
  • Τον Α.Μ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  • Την ειδικότητα.
  • Τη χρονολογία πρόσληψης.
  • Την ημερομηνία γέννησης.
  • Τα ημερομίσθια που πραγματοποιήθηκαν κατά μήνα.
  • Το ποσό της ημερησίας επιχορήγησης.
  • Το ποσό με το οποίο βαρύνεται ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Το συνολικό ακαθάριστο ποσό που δικαιούται ο εργαζόμενος, το οποίο δεν θα είναι κατώτερο του προβλεπόμενου από τις εκάστοτε ισχύουσες νόμιμες διατάξεις.
  • Στη στήλη της υπεύθυνης δήλωσης, τις υπογραφές των προσληφθέντων μισθωτών ότι απασχολήθηκαν και πληρώθηκαν το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η επιχορήγηση.

     Πηγη:zhteitai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: