Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Συμφωνία «χρυσάφι» με τον Εμίρη του Κατάρ



Σε συμφωνία «χρυσάφι» για την ελληνική οικονομία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι...

Ο 5ος μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος του κόσμου επένδυσε σε συμφωνία χρηματοδότησης για εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική με τη μορφή της εισόδου κεφαλαίων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Η συμμετοχή του κατάρ θα ανέρχεται στο ποσό 15% και θα ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις εργασίας από αυτή την επένδυση του Κατάρ μπορεί να φθάσουν και τις 1500.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απόφαση αυτή του Κατάρ στέλνει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας: «Η επένδυση κεφαλαίων στη χώρα μας σημαίνει πρώτα απ’ όλα επένδυση στην ίδια την Ελλάδα. Στην εμπιστοσύνη που εσείς οι ίδιοι δείχνετε για την ανάκαμψη της Ελλάδας».

Ο εμίρης του Κατάρ, από την άλλη, τόνισε ότι «το Κατάρ είναι ένα μικρό κράτος χωρίς πολιτικές βλέψεις ή πολιτική ατζέντα. Αισθανόμαστε πάντα εμπιστοσύνη όταν συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες»

Επανέρχονται για Ελληνικό οι Άραβες - Ενδιαφέρον & για τις αποκρατικοποιήσεις

Στη συνάντηση που συμμετείχαν και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, το επενδυτικό σχήμα έδειξε να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον για το Ελληνικό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένα τις ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ που βρίσκονται στο πρώτο κύμα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου αλλά και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
 Πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: