Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Αποικία των Ελλήνων οπαδών του Κρόνου το νησί του Πάσχα!



Το νησί του Πάσχα το οποίο ανήκει διοικητικά στη Χιλή αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα για τους ερευνητές και τους ταξιδιώτες εδώ και αρκετούς αιώνες. Ποια είναι η ακριβής ιστορία του; Ποιοι ήταν οι πρώτοι του κάτοικοι; Ποιος ο ρόλος του στην ιστορία της περιοχής και το κυριότερο από...
όλα ποιος έχει δημιουργήσει τα μυστηριώδη αγάλματα, με αυτά τα τόσο παράξενα κεφάλια που δεσπόζουν στην ακτογραμμή της νήσου και κοιτάνε βουβά προς την μεριά της θάλασσας;

Ερωτήματα που απασχολούν ανέκαθεν τους επιστήμονες διαφόρων κλάδων, αλλά και τους απλούς περιηγητές, καθώς όλοι εξακολουθούν να μην μπορούν να δώσουν κάποια πειστική απάντηση. Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της νήσου του Πάσχα θα πρέπει απαραίτητα κάποιος να ακολουθήσει με τη μεθοδολογία που εμείς ακολουθούμε πιστά στις μελέτες μας. Δηλαδή να δει τα πράγματα σφαιρικά, συνολικά τόσο σε βάθος χρόνου, όσο και πλανητικά.

Μόνο τότε τα πορίσματα της έρευνας θα έχουν επαρκείς πιθανότητες να καταλήξουν σε ικανοποιητικά αποτελέσματα εφόσον -και λογικό είναι- αν ένα θέμα ειδωθεί ξεκομμένο από όλα τα άλλα και μόνο του, τότε μηδενίζονται οι ελπίδες οι όποιες ελπίδες υφίστανται για την (έστω και εν μέρει) επίλυσή του. Με δύο λόγια πιστεύουμε ότι μόνο η πλανητική σκέψη μπορεί σήμερα να ωθήσει την επιστημονική έρευνα σε κάποια πρόοδο και στην συνέχιση των επιτευγμάτων προς όφελος της ανθρωπότητας.

Είναι γνωστή η σφοδρή συμπαντική σύγκρουση που έλαβε χώρα την προϊστορική περίοδο ανάμεσα στις δυνάμεις του παγκόσμιου κυβερνήτη Κρόνου και του επαναστάτη Δία (η μυθολογική Τιτανομαχία). Επρόκειτο για ένα είδος παγκόσμιου πολέμου, στον οποίο παλιά η παλιά θρησκεία γνώρισε την ήττα και ξεκίνησε για τον κόσμο μια νέα εποχή: Η βασιλεία του Δία.

Οι λόγοι της ιστορικής μετάβασης --κατόπιν της ήττας του Κρόνου – είναι χονδρικά οι ίδιοι που χαρακτηρίζουν κάθε ανάλογη κατάσταση. Δηλαδή η παλιά εξουσία «σαπίζει», όπως συμβαίνει με το φρούτο, και μία νέα δύναμη προς αντικατάστασή της (πολλές φορές με βίαιο τρόπο). Έτσι ακριβώς συνέβη και τότε με το πανάρχαιο ιερατείο του θεού Κρόνου να χάνει την παγκόσμια εξουσία…

Κατά αυτό τον τρόπο έληξε άδοξα η περίφημη «χρυσή εποχή» της κρόνειας διακυβέρνησης, όπως την αποκάλεσε πολύ χαρακτηριστικά ο Ησίοδος. Τι απέγινε όμως ο «αγκυλομύτης» Κρόνος και οι οπαδοί του; Αυτοί εξορίστηκαν και μαζί του ή τέλος πάντων αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον κεντρικό ελληνικό πολιτισμικό χώρο και να καταφύγουν σε μέρος μακρινό και μάλιστα όσο πιο μακριά ήταν αυτό εφικτό!

Σε αυτό το σημείο η έρευνα φθάνει στα πλέον αντιφατικά μεταξύ τους συμπεράσματα και μάλλον μπερδεύει παρά αποσαφηνίζει τα πράγματα. Εμείς δια μέσου της διαλεκτικής σκέψης (σύνθεση των πραγμάτων) προκρίνουμε μια λύση συνδυαστική. Από τις δικές μας μελέτες και από τα στοιχεία που υπέπεσαν κατά καιρούς στα χέρια μας - και τα οποία συνθέτουμε σιγά-σιγά σαν παζλ – καταλήξαμε ότι το βασικό μέρος των πιστών του νικημένου Κρόνου κατέφυγε στην… Παλαιστίνη!

Ο Κρόνος όμως και το βασικό του επιτελείο απομακρύνθηκαν τελείως από τον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου. Βρέθηκαν στην Πολυνησία του Ειρηνικού Ωκεανού, στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου και έζησαν το υπόλοιπο του βίου τους δημιουργώντας έτσι μια ιδιόρρυθμη ελληνική αποικία.

Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από μια αντικειμενική και προσεκτική έρευνα. Σημείο προορισμού τους: το σημερινό νησί του Πάσχα! Έτσι εξηγούνται και τα διάφορα μυστήρια του τόπου αυτού, τα τόσο δυσερμήνευτα από όσους έχουν καταγίνει με το συγκεκριμένο θέμα. Βέβαια το νησί του Πάσχα υπήρξε το επίκεντρο αυτού του αναγκαστικού εποικισμού των ελλήνων λάτρεων του Κρόνου.

Ελληνική παρουσία ανιχνεύεται επίσης και σε νησιά της ίδιας πάνω κάτω περιοχής, όπως η Χαβάη, η Σαμόα, Ταϊτή και άλλα. Επί αιώνες ολόκληρους (ή και χιλιετίες) η διάχυση του ελληνικού πολιτισμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Πολυνησίας παρέμενε άγνωστη. Ώσπου οι διάφοροι ευρωπαίοι εξερευνητές ταξίδεψαν σε άγνωστα μέρη και έγιναν μάρτυρες των όσων εκπληκτικών είδαν και έζησαν εκεί πέρα.

Να πως αφηγείται την μοναδική εμπειρία που έζησε στη νήσο του Πάσχα ο μεγάλος Νορβηγός θαλασσοπόρος Τουρ Χάϊρενταλ στο κλασσικό του έργο «Κοντίκι». Όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι έφτασαν στο νησί του Πάσχα, βρήκαν εκεί ανάμεσα στους ιθαγενείς και λευκούς ανθρώπους να μακριές γενειάδες, οι οποίοι προέρχονταν από τους πρώτους λευκούς εποικιστές του νησιού.

Οι επικοιστές εκείνοι κατά τους ιθαγενείς είχαν φθάσει στην Πολυνησία με μεγάλα πλοία, είχαν δε αρχηγούς τους τον  Ήλα Τίκι και τον Ρόγγα. Από το ως άνω κείμενο-ντοκουμέντο βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο μεν  Ήλα Τίκι δεν είναι παρά ο Κρόνος (Βήλος ή Ήλιος ήταν η άλλη ονομασία του), δε σύντροφός του ο Ρόγγα, γνωστός από την τιτανομαχία στρατηγός Γύης (Ρόγγα από το  Ρα Γου, δηλαδή «βασιλιά Γύης»). Το δε Τίκι προσδιοριστικό του Κρόνου, προέρχεται από τη λέξη Τάο, παραφθορά της ελληνικής λέξης «Θεός».

Ο Ησίοδος αναφέρει ως τόπο εξορίας του Κρόνου και των ανθρώπων του τα Τάρταρα. Ε λοιπόν τα Τάρταρα ταυτίζονται με το νησί του Πάσχα, που στη γλώσσα των ιθαγενών ονομάζεται Μάτε Κίτε Ράνι, δηλαδή παραφθορά της ελληνικής – συμβολικής φράσης: Μάτια που κοιτούν τον ουρανό! Αλλά και αυτό συνδέεται άμεσα με τη μυστηριακή νήσο Μακητία της απόκρυφης πανάρχαιας ελληνικής παράδοσης, που εκτός ότι ταιριάζει απολύτως με τη ως άνω ονομασία των ιθαγενών της Πολυνησίας σημαίνει επίσης… Μακεδονία!

Όντως Μακεδονία δεν είναι παρά μια εναλλακτική ονομασία της Μακεδονίας, τόσο εννοιολογικά (εφόσον σημαίνει το ίδιο πράγμα, δηλαδή μακρινή χώρα), όσο και ετυμολογικά, αφού προέρχεται επίσης από τη ρίζα «μακ» (μακρύς, ψηλός). Σήμερα συγκεκριμένες ενδείξεις φανερώνουν ότι ο Κρόνος επιστρέφει!

Εννοείται φυσικά ότι υπάρχουν προσπάθειες επιστροφής της κρόνειας θρησκείας-ηγεμονίας του απώτατου παρελθόντος μέσω πλανητικής κυριαρχίας ενός ρεύματος νέας εποχής που αθέλητα αναδύεται τριγύρω μας… Και βέβαια η Κρόνεια λατρεία και ιδεολογία θα είναι καλά «κεκαλυμμένη» υπό μία άλλη μορφή, που πιθανόν παραπλανήσει ως προς τους πραγματικούς σκοπούς. Η μεταβατική περίοδος που ζούμε μόνο ως τυχαία δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται …

Υποσημείωση: Το κείμενο βασίζεται σε μια ανάλυση του Δόκτορα Ησαϊα Κωνσταντινίδη  
 
Πηγη:star.gr

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου.Διαδωσε και στο φίλο σου το E-RGASIES blog! Σας ευχαριστουμε. Μας βοηθάς αν κάνεις κλικ στις διαφημίσεις της σελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: