Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών στον κόσμο.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών στον κόσμο.Πρόκειται για τη μονάδαRiverside της εταιρείας Carbonlite, συνολικής έκτασης 20.500 τετραγωνικών μέτρων στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανακύκλωσης περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων...
πλαστικών φιαλών ΡΕΤ ετησίως, ενώ όπως υποστηρίζει η διοίκηση της Carbonlite θα δημιουργήσει 100“πράσινες” θέσεις εργασίας.
Όπως προβλέπει η σχετική οδηγία στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, οι καταναλωτές μπορούν να απορρίπτουν φιάλες και άλλα δοχεία είτε σε κάδους ανακύκλωσης σε σούπερ-μάρκετ, είτε σε ιδιωτικά κέντρα ανακύκλωσης είτε “δωρίζοντάς” τα σε μη κερδοσκοπικά προγράμματα ανακύκλωσης.
Η πλειονότητα των φιαλών συγκεντρώνονται και εξάγονται στην Κίνα όπου τίθενται υπό επεξεργασία και διασπώνται σε πολυεστερικές ίνες. Από την πλευρά της η Carbonlite θα μευατρέπει τις χρησιμοποιημένες πλαστικές φιάλες σε σφαιρίδια ΡΕΤ (πέλετς) τα οποία θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή νέων πλαστικών φιαλών εντός Ηνωμένων Πολιτειών.
“Ανακυκλώνοντας 2 δισ. φιάλες ΡΕΤ κάθε χρόνο εξοικονομούμε πάνω από 181 εκατ. λίτρα αερίων του θερμοκηπίου” υποστηρίζει Τζάρεντ Μπλούμενφελντ, επιθεωρητής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ στην περιοχή.
Η Carbonlite σχεδιάζει την επέκταση της μονάδας ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια φιάλες ΡΕΤ από τα μέσα του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: