Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Κατάρτιση 450 εμπόρων από την ΕΣΕΕ

Κατάρτιση 450 εμπόρων από την ΕΣΕΕΣτην πραγματοποίηση ενός δεύτερου κύκλου προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης που θα απευθύνεται σε ανθρώπινο δυναμικό επιχειρήσεων και θα διαρκέσει από τον Μάιο έως τον Ιούλιο 2012 προχωρά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μετά τη...
μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο πρώτος κύκλος τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Β΄ Κύκλος Προγραμμάτων, που εντάσσεται στην Πράξη «ΕΡΜΕΙΟΝ 2», θα περιλαμβάνει επτά προγράμματα τα οποία θα λειτουργήσουν σε επτά περιφέρειες της χώρας με τη δημιουργία 18 τμημάτων (βλ. σχετικό πίνακα).
Το κάθε πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 100 ώρες συνολικά, από τις οποίες οι 40 ώρες καλύπτονται από διδασκαλία στην αίθουσα και οι 60 ώρες μέσω διαδικτύου (e-learning). Οπως τονίζει στο «Εθνος-Εργασία» ο Δημήτρης Πρίφτης, διευθυντής Εκπαίδευσης του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ) της ΕΣΕΕ, «η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν».
Δικαιούχοι και υποβολή αιτήσεων
Στον επερχόμενο κύκλο σπουδών πρόκειται να καταρτιστούν, σύμφωνα με τον κύριο Πρίφτη, 450 άτομα. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν έμποροι (εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι), εργαζόμενοι εμπορικών επιχειρήσεων και λοιποί ενδιαφερόμενοι για διά βίου εκπαίδευση (π.χ. υποψήφιοι έμποροι επιχειρηματίες), που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα της εργασίας τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους καταναλωτές και πελάτες τους.
Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ: www.esee.gr > Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο Εργων της ΕΣΕΕ στο ΕΣΠΑ > Πρόσκληση Συμμετοχής σε Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των πράξεων «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 - Α.Π.8 - Α.Π.9)».
Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Μαΐου και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη του γραφείου Help Desk του προγράμματος «ΕΡΜΕΙΟΝ 2» (τηλ.: 210 3259236-7, e-mail: ermeion2@esee.gr).
Ζητούνται 18 εκπαιδευτές
Στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης η ΕΣΕΕ προτίθεται να προσλάβει 18 εκπαιδευτές/τριες, οι οποίοι θα αναλάβουν εκπαιδευτικά καθήκοντα στα ισάριθμα τμήματα που θα λειτουργήσουν ανά την επικράτεια.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως τα ακόλουθα προσόντα:
  • Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ειδικότητα με γνωστικό αντικείμενο συναφές με το πρόγραμμα εκπαίδευσης για το οποίο εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
  • Να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση/κατάρτιση ενηλίκων.
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων/σεμιναρίων με αντικείμενο τη χρήση μεθόδων και τεχνικών εκπαίδευσης / κατάρτισης ενηλίκων.
Επιπλέον, οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτές ενηλίκων με την ΕΣΕΕ είναι επιθυμητό να είναι ενταγμένοι σε κάποιο από τα υφιστάμενα Μητρώα Εκπαιδευτών π.χ. Μητρώο ΓΓΔΒΜ, ΕΚΕΠΙΣ κ.λπ.
«Η επιλογή των εκπαιδευτών που πληρούν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα γίνει με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, γι' αυτόν το λόγο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν το συντομότερο τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά», επισημαίνει ο κ. Πρίφτης.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 27η Απριλίου (ώρα 2.00 το μεσημέρι) και ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει: α) αίτηση για ένα μόνο πρόγραμμα, β) επικαιροποιημένο βιογραφικό σημείωμα και γ) αντίγραφα τίτλων σπουδών, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.
Να σημειωθεί ότι η ανά ώρα αμοιβή κάθε εκπαιδευτή θα ανέρχεται στα 30 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος, στα 26 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου και στα 22 ευρώ για τους κατόχους διπλώματος/πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 3259236-7 και στο e-mail: ermeion2@esee.gr.
Αιτήσεις
Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται έως και τη συμπλήρωση των τμημάτων (20-25 εκπαιδευόμενοι ανά τμήμα) και το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. Η αποστολή των αιτήσεων μπορεί να γίνεται είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση ermeion2@esee.gr είτε ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά στην έδρα της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, TΚ 10563, Αθήνα), σε φάκελο με ένδειξη «Αίτηση συμμετοχής σε Πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης - ΕΡΜΕΙΟΝ 2».


Δεν υπάρχουν σχόλια: