Κέικ σοκολάτας με καραμελένια επικάλυψη...
Υλικά για 6-8 άτομα
Για το κέικ σοκολάτας
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
Για την καραμελένια επικάλυψη
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Για το κέικ σοκολάτας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάστε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια κόψτε σε 2 παχιές κάθετες φέτες το κέικ και αφού γεμίσετε με την καραμελένια επικάλυψη, συναρμολογείτε ξανά τη μία φέτα κέικ πάνω στην άλλη.
Με την υπόλοιπη επικάλυψη καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.
Για την καραμελένια επικάλυψη
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα ζαχαρούχα γάλατα αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τις ετικέτες. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα να καλύψει τις κονσέρβες. Βράζετε για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά, να μην κοχλάζει πολύ το νερό.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν.Δεν τα ανοίγετε αμέσως, γιατί η καραμέλα καίει αρκετά.
http://www.newsbeast.gr
Υλικά για 6-8 άτομα
Για το κέικ σοκολάτας
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
Για την καραμελένια επικάλυψη
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Για το κέικ σοκολάτας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάστε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια κόψτε σε 2 παχιές κάθετες φέτες το κέικ και αφού γεμίσετε με την καραμελένια επικάλυψη, συναρμολογείτε ξανά τη μία φέτα κέικ πάνω στην άλλη.
Με την υπόλοιπη επικάλυψη καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.
Για την καραμελένια επικάλυψη
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα ζαχαρούχα γάλατα αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τις ετικέτες. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα να καλύψει τις κονσέρβες. Βράζετε για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά, να μην κοχλάζει πολύ το νερό.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν.Δεν τα ανοίγετε αμέσως, γιατί η καραμέλα καίει αρκετά.
http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου