Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας

Οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας
Διευρύνεται, από το 2014, ο αριθμός όσων δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, καθώς επεκτείνονται τα όρια ηλικίας τα οποία ορίζονται από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση δικαιούχοι θεωρούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.
Η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος, θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση, υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, ενώ το ύψος της συνολικής δαπάνης για το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 35 εκ. ευρώ το χρόνο.
Το μηνιαίο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, ανέρχεται στα 200 ευρώ και καταβάλλεται για διάστημα ενός έτους .
Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 εξάλλου, καταργούνται όλες οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας, που χορηγούνταν σε απολυμένους συγκεκριμένων προβληματικών επιχειρήσεων ή κλάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και η επιδότηση προς απολυμένους μισθωτούς, λόγω συγχώνευσης-μεταφοράς-συνένωσης επιχειρήσεων.
Όσοι λάμβαναν το ειδικό επίδομα έως και την 31.12.2012 θα συνεχίσουν να επιδοτούνται με το βασικό επίδομα ανεργίας για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά το ένα έτος. Όσες ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας λήγουν εντός του 2013, θα αντικατασταθούν και αυτές, αλλά μόνο μέχρι την ημερομηνία που επρόκειτο να λήξει η ειδική επιδότηση.


 http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: