Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Πρόβλημα σε ΜΚΟ που δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για χορήγηση επιδομάτων

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Το παράδοξο είναι ότι ενώ τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί (188 εκ. ευρώ με κοινοτική συμμετοχή),  δεν μπορούν να τα απορροφήσουν οι φορείς στους οποίους ανατέθηκε η υλοποίηση 1.300 έργων κοινωφελούς εργασίας σε δήμους της χώρα αναφέρει ο ελεύθερος τύπος. 

Η νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλές , μη κυβερνητικές οργανώσεις , απειλούν να τινάξουν στο αέρα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκ. ευρώ, καθώς δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, σήμερα δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί (188 εκ. ευρώ με κοινοτική συμμετοχή),  δεν μπορούν να τα απορροφήσουν οι φορείς στους οποίους ανατέθηκε η υλοποίηση 1.300 έργων κοινωφελούς εργασίας σε δήμους της χώρας.

Το χειρότερο, μάλιστα, είναι πως χιλιάδες από τους συνολικά 56.700 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω ΜΚΟ για κοινωφελή εργασία σε δήμους, παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

Μέχρι σήμερα, οι πληρωμές που έχουν γίνει (δηλαδή τα χρήματα που πήραν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι), ανέρχονται σε περίπου 30 με 40 εκ. ευρώ. Υπάρχουν δηλαδή άλλα 150 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν μεν εξασφαλιστεί αλλά είναι άγνωστο πότε θα δοθούν στους εργαζόμενους.

Και αυτό γιατί δεκάδες από τις ΜΚΟ που πήραν έγκριση και πιστοποιήθηκαν για να κάνουν τα 1.300 έργα ύψους 188 εκ. ευρώ, αποδείχθηκαν «φούσκες» όταν έφθασε η ώρα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν τα χρήματα και να τα δώσουν στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: