Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

400 προσλήψεις γιατρών στο ΙΚΑ

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Με διαδικασίες-εξπρές αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στον Φεβρουάριο 400 θέσεις Ιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Η επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και, συγκεκριμένα, με τους κ. κ. Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη, Χρ. Πρωτόπαπα και Σ. Κεδίκογλου. Ο κ. Σπυρόπουλος εξέθεσε στα μέλη της αντιπροσωπείας την κατεπείγουσα ανάγκη κάλυψης των θέσεων καθώς οι καθυστερήσεις στις κρίσεις αναπηρίας και λήψης αναπηρικού επιδόματος ή σύνταξης είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Οπως δήλωσε στο «Εθνος-Εργασία» ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, κ. Διονύσιος Πατσούρης, οι θέσεις που θα καλυφθούν κατανέμονται σε τρεις ειδικότητες και, συγκεκριμένα, τις εξής:
-ΠΕ Νευρολόγων, 150 θέσεις,
-ΠΕ Ψυχιάτρων, 150 θέσεις, και
-ΠΕ Καρδιολόγων, 100 θέσεις.
Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους και θα τοποθετηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε αναλογία δύο προς ένα. Σκοπός της εν λόγω διαδικασίας, προσέθεσε ο κ. Πατσούρης, είναι η διόρθωση των καθυστερήσεων στις συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, καθώς οι προσληφθέντες θα αποτελούν μέλη των υγειονομικών επιτροπών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιλυθούν οι εκκρεμότητες των υποθέσεων, οι οποίες ανέρχονται στο 78% του συνόλου.
Το αίτημα του ΙΚΑ βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο δηλώνει έτοιμο να αποδεσμεύσει τα απαιτούμενα κονδύλια, και αναμένεται να προωθήσει το αίτημα για έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), εντός 20 περίπου ημερών. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, ενώ αμέσως μετά το ΙΚΑ θα δώσει στη δημοσιότητα την προκήρυξη με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας δέκα ή 15 ημερών. Οπως ανέφερε ο κ. Πατσούρης, το Ιδρυμα είναι έτοιμο, κατόπιν αυτού, να μοριοδοτήσει άμεσα τους υποψηφίους, καθώς έχει ήδη προμηθευθεί το απαραίτητο λογισμικό για την άμεση μοριοδότηση βάσει των κριτηρίων που τίθενται από το ΑΣΕΠ.
Αναφορικά με τους 447 επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2009 της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίοι απορροφήθηκαν τελικά από το ΙΚΑ, ο κ. Πατσούρης δήλωσε ότι θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον φορέα, ενώ στο ΙΚΑ αναμένεται να τοποθετηθούν και οι επιτυχόντες της προηγηθείσας προκήρυξης 8Κ/2009 για 890 μόνιμους στο ΙΚΑ, έπειτα και από πρόσφατες δεσμεύσεις του υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: