Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Λουκέτο στη ΔΟΥ Διδυμοτείχου

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δεύτερα ο «Καλλικράτης» των εφοριών, με αποτέλεσμα συνολικά 51 εφορίες να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Πρόκειται για τις εξής Δ.Ο.Υ.:
- Διδυμοτείχου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ορεστιάδας)
- Ελευθερούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καβάλας)
Στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία ΔΟΥ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, χωρίς ωστόσο αυτά μέχρι στιγμής να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών. Υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί άλλα δύο κύματα συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευόμενων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:
1. Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, κ.λπ.
2. Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, όπου απαιτείται.
3. Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώριση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μη συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.
4. Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.

http://www.radiomax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: