Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

H εταιρεία ξυλείας SHELMAN κλείνει το εργοστάσιο στην Εύβοια

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/

Απολύονται άμεσα 174 εργαζόμενοι του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου SHELMAN.

Λουκέτο βάζει στις 8/2/2013 στο εργοστάσιο της Ευβοιας η ιστορική εταιρεία ξυλείας SHELMAN, η οποία ιδρύθηκε το 1962 και έγινε μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 1988.

Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση αυτή είναι μεταξύ άλλων ο δραματικός περιορισμός της δραστηριότητάς της, απότοκος της κατακόρυφης μείωσης παραγγελιών κατά 26% το εννεάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011 και κατά 46% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2010.

Επίσης η ραγδαία αύξηση της τιμής των βασικών πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ξυλείας κατά 20%, λόγω διπλασιασμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στροφής των καταναλωτών στη χρήση ξυλείας για θέρμανση. Αντίστοιχα η τιμή της κόλλας, που αποτελεί τη δεύτερη βασική πρώτη ύλη της εταιρείας που αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα με τη SHELMAN καταγράφεται διαρκής σώρευση ζημιών τα τελευταία έτη, που έχουν ξεπεράσει τα 125.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων, που απασχολούνται στην εγκατάσταση του Βασιλικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ο αριθμός των οποίων σήμερα ανέρχεται σε 174 άτομα. Οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 08.02.2013 με την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας  όλων των νόμιμων προϋποθέσεων που επιβάλλει ο Ν. 1387/1983 (Έλεγχος Ομαδικών Απολύσεων και άλλες διατάξεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: