Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Προσλήψεις 1.200 ανέργων μέσω του προγράμματος λειτουργίας κοινωνικών δομών

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Το πρόγραμμα της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης παρουσιάστηκε σε ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οι κοινωνικές δομές του προγράμματος, οι οποίες θα λειτουργήσουν σταδιακά στους Δήμους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, θα παρέχουν κοινωνικά παντοπωλεία, ανοικτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, υπνωτήρια αστέγων, παροχή συσσιτίων, κοινωνικά φαρμακεία, δημοτικούς λαχανόκηπους, τράπεζες χρόνου και γραφεία διαμεσολάβησης.

Το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης συστάθηκε με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας σε εθνικό επίπεδο, μέσα από μια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, καθώς και των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Μέσω του προγράμματος πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά 1.200 θέσεις εργασίας για άνεργους νέους έως 30 ετών για 24 μήνες και είναι συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ.

Συμμετέχουν σε αυτό 51 Δήμοι, 46 ΜΚΟ, 5 νομικά πρόσωπα ΟΤΑ, 8 φορείς του δημόσιου τομέα και 18 φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: