Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Ξεκινά μέσα στον Μάρτιο η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Το Σάββατο, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Η υπουργική απόφαση καθορίζει τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε περίπου 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα μέσα στον Μάρτιο μετά την υπογραφή της απόφασης.
Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 360 ευρώ και η διάρκειά του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης (θα κυμαίνεται από 3 έως και 9 μήνες). Δικαιούχοι βοηθήματος του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του ΟΑΕΕ –κατ' εφαρμογήν του άρθρου 44 του ν. 3986/2011– είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος ανάλογα με τα έτη ασφάλισης κλιμακώνεται ως εξής:

- Ασφάλιση από 3 ως 4 έτη, επίδομα για 3 μήνες.
- Ασφάλιση 5 ως 6 έτη, επίδομα για 4 μήνες.
- Ασφάλιση 7 ως 8 έτη, επίδομα για 5 μήνες.
- Ασφάλιση 9 ως 10 έτη, επίδομα για 6 μήνες.
- Ασφάλιση 11 ως 12 έτη, επίδομα για 7 μήνες.
- Ασφάλιση 13 ως 14 έτη, επίδομα για 8 μήνες.
- Ασφάλιση 15 έτη και άνω, επίδομα για 9 μήνες.
Στο μεταξύ μία ενιαία ρύθμιση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φόρων και εισφορών που χρωστούν επιχειρήσεις στα ταμεία ετοιμάζει η κυβέρνηση.

http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: