Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Η τρόϊκα δεν επιτρέπει προσλήψεις ούτε στη Ζ' ΜΑΚ!

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Την πρόσληψη 300 ανδρών για την Ζ' ΜΑΚ  προγραμματίζει το Υπουργείο. Άμυνας, για να καλύψει δραματικές ελλείψεις σε αυτή την  μονάδα αιχμής, αλλά η διαδικασία  ''μπλοκάρεται''  από το Μνημόνιο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα 6 ημέρες  “τρόπους για να παρακαμφθεί η δέσμευση του Μνημονίου που απαγορεύει προσλήψεις στο Δημόσιο αναζητά το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να καλύψει με 300 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών το δραματικό κενό που παρουσιάζει - σε μεσοπρόθεσμη βάση- η  μονάδα των super κομάντος πρώτης γραμμής του στρατού ξηράς, η γνωστή  Ζ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ' ΜΑΚ)!

Τα κενά  δεν αφορούν την τρέχουσα σύνθεση της Ζ΄ ΜΑΚ ούτε δημιουργούν σήμερα θέμα ελλιπούς στελεχώσεως. Ωστόσο  όπως λένε πηγές του Υπουργείου Άμυνας, η ηλικιακή κατανομή της υπάρχουσας δύναμης της ειδικής αυτής Μονάδας Αμφίβιων  Καταδρομών, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του  1996, μετά την κρίση των Ιμίων, θα δημιουργήσει συντομότατα  κενά καθώς η ηλικία των ανδρών  που την συγκροτούν δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 έτη! Και αυτό για λόγους που σχετίζονται με  το είδος της απαιτητικής εκπαίδευσης και της απαιτητικής αποστολής τους.

Κατά τις αναλύσεις που έχουν γίνει αν δεν αρχίσει άμεσα η  αρκετών ετών εκπαίδευση και εν συνεχεία η εξειδίκευση και η επιχειρησιακή ''ωρίμανση'' καινούργιων  καταδρομέων νεαρής ηλικίας, τότε θα προκύψουν κενά σε μια μονάδα που αποτελεί αιχμή στα αμυντικά σχέδια  της χώρας στο Αιγαίο και αλλού.Ή η Z' MAK θα αναγκαστεί να μείνει με  στελέχη  εκτός ηλιακών προδιαγραφών!

Εδώ έρχεται να αναδειχθεί ο επικίνδυνος ρόλος των Μνημονίων που επέβαλε η τρόικα όχι μόνο για την επιβίωση του λαού αλλά και στον σκληρό πυρήνα της Άμυνας, επισημαίνουν οι ''6 Μέρες''.

 Ήδη πέραν των περικοπών στους εξοπλισμούς, στους μισθούς, στις άλλες λειτουργικές δαπάνες, έχει ακουμπήσει και την οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων: Και αυτό γίνεται με το μπλόκο των προσλήψεων (Επαγγελματιών Οπλιτών , πολιτικού προσωπικού κλπ) και  την μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές, την ώρα που διάφορα σχέδια αφήνουν ανοιχτή την πόρτα ακόμα και για απολύσεις...

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του  Υπουργείου Άμυνας, που μέχρι τώρα κατηγορείται ότι δεχθεί - εκ του αποτελέσματος - όλα τα κελεύσματα της τρόικα μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, έχει σχεδιάσει παρέμβαση για να εξασφαλίσει τις 300 προσλήψεις νέων που έχουν τα απαιτητικά προσόντα να στελεχώσουν την  Ζ' ΜΑΚ. Αυτό αναμένεται να γίνει, αν δοθεί η άδεια,  με προκήρυξη για Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ ΟΠ.) ενώ ενδέχεται μικρός  αριθμός  να προέλθει από υπηρετούντες  υπαξιωματικούς-κομάντος - οι παλιές θέσεις των οποίων ωστόσο θα πρέπει και αυτές να αναπληρωθούν. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. έχουν να γίνουν περίπου 3 χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί ούτε τα κενά από την προεκλογική  μείωση της θητείας το καλοκαίρι του 2009, αλλά ούτε τα κενά από τις μερικές εκατοντάδες - φυσιολογικές - αποχωρήσεις ή απολύσεις.   
 
Σήμερα και στους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν  περίπου 25.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) .Τα τελευταία στοιχεία (2012) ανέφεραν συγκεκριμένα  ότι υπηρετούν  24.843 ΕΠ.ΟΠ. εκ των οποίων οι 11.834 είχαν ήδη μονιμοποιηθεί ήδη, ενώ το ίδιο συνέβη τους τελευταίους μήνες το 2012 και τούτες τις ημέρες και με άλλους περίπου  4.530, ύστερα από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. 

Οι ΕΠΟΠ  (από τους οποίους προέρχονται και οι περισσότεροι άνδρες της Ζ'  ΜΑΚ)  προσλαµβάνονται αρχικά  υποχρεωτικά για 7 χρόνια, ενώ στη συνέχεια σχεδόν το 95% και πλέον εξ αυτών µονιµοποιείται (φεύγουν µόνο όσοι θέλουν ή όσοι κριθούν, βάσει νόµου, ακατάλληλοι)”.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: