Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Νέα δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης ερευνητικού προσωπικού

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης ερευνητικού προσωπικού σε επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Η δράση «Ενίσχυση της απασχόλησης ερευνητικού προσωπικού σε επιχειρήσεις» καλύπτει το 80% του μισθολογικού κόστους που προκαλεί η απασχόληση ερευνητών που θα προσληφθούν για την υλοποίηση ερευνητικών έργων σε επιχειρήσεις. Δικαιούχοι της δράσης είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών και κλάδων της οικονομίας.

Κάθε επιχείρηση (δικαιούχος) υποβάλει μια πρόταση για υλοποίηση ερευνητικού έργου διάρκειας 18-24 μηνών στο πλαίσιο του οποίου θα απαιτηθεί η πρόσληψη ερευνητικού προσωπικού. Η πρόταση θα πρέπει να προβλέπει την πρόσληψη ενός (1) έως δύο (2) ερευνητών. Επικουρικά, μπορεί να επιχορηγηθεί και η πρόσληψη ενός (1) επιπλέον ατόμου ως τεχνικό προσωπικό για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου.

Η απασχόληση του προς πρόσληψη προσωπικού αφορά αποκλειστικά και μόνο μισθωτή σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας με ελάχιστη διάρκεια 18 και μέγιστη διάρκεια 24 μηνών. Στην πρότασή της η επιχείρηση περιγράφει τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό (ποσοτικά και ποιοτικά) που συνεπάγεται η εφαρμογή της προτεινόμενης ερευνητικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση δεν προτείνει συγκεκριμένα άτομα, αλλά αναφέρει τον απαιτούμενο αριθμό των θέσεων (ερευνητικού και τεχνικού προσωπικού) θα απαιτηθεί να καλυφθούν για την υλοποίηση του έργου και περιγράφει τα απαιτούμενα προσόντα για τις θέσεις (εμπειρία, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, κλπ).

Ως Ερευνητικό προσωπικό νοούνται α) κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος β) κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τουλάχιστον 5ετή ερευνητική εμπειρία στο επιστημονικό αντικείμενο της ερευνητικής πρότασης, η οποία θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την κτήση του μεταπτυχιακού τίτλου.

Ως Τεχνικό/ Υποστηρικτικό της έρευνας προσωπικό νοούνται α) κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ερευνητική εμπειρία ώστε να ενταχθούν στο Ερευνητικό προσωπικό β) πτυχιούχοι Πανεπιστημίων γ) πτυχιούχοι ΤΕΙ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο.

Συνημμένα

word Νέα δράση, DOC, 27.1 KB

Δεν υπάρχουν σχόλια: