Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Διαγωνισμός καινοτόμου επιχειρηματικότητας για νέους από 18 έως 35 ετών

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Ευκαιρία για δουλειά σε άνεργους νέους μέχρι 35 ετών και δημιουργία δυναμικών εξαγώγιμων προϊόντων προσφέρει η Gaea υλοποιώντας τον διαγωνισμό Re-Ιnspire Greece. Η Gaea, ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον διαγωνισμό Re-Ιnspire Greece, που αναμένεται να ξεκινήσει από το τέλος της εφετινής άνοιξης, επιδιώκει να συμβάλει στην προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.
Μέσω του Re-Inspire Greece, η Gaea σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιδιώκουν να προωθήσουν εκτός από την καινοτομία, μία νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια της γης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της Gaea o κ. Αρης Κεφαλογιάννης και συνέχισε: «Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και που έχει να κάνει με τη μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέους και τους αναγκάζει να φύγουν από την πατρίδα τους. Αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής γης».
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα μας αλλά και οι νέοι Eλληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα. Μέσα από αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία, οι 10 πιo καινοτόμες προτάσεις που θα αναδειχθούν θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ η κάθε μία, από την Gaea. Τα ποσά αυτά θα προέλθουν από τις πωλήσεις του εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιολάδου «Antiparos» που λανσάρει η Gaea στην αμερικανική αγορά. Πρόκειται για τα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση 19.300 φιαλών του συγκεκριμένου ελαιόλαδου. Επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης στο Re-Inspire Greece δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων με επιτόκιο 3,5%.
Τέλος, η Gaea θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, όπως τόνισε εκ μέρους της Σχολής ο κ. Πάνος Κανέλλης, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των υποψηφίων. Ολοι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τoυς σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreece.com.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gaea, κ. Aρης Κεφαλογιάννης, εξήγησε ότι «ο διαγωνισμός Re-Inspire Greece προέκυψε ως ιδέα ύστερα από τον εξής προβληματισμό: Ποιος είναι ο ρόλος των εταιρειών στη σύγχρονη κοινωνία και πώς μπορεί η Gaea να βοηθήσει ώστε οι καινοτόμες ιδέες να βρουν διέξοδο και να αξιοποιηθούν σε έναn τόσο σημαντικό για την Ελλάδα τομέα, όπως ο πρωτογενής; Με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει τους νέους να παραμείνουν στη χώρα, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητές της. Η απάντηση ήταν, δίνουμε κίνητρο και επιβραβεύουμε την καινοτομία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κ. Πάνος Κανέλλης, τόνισε πως «το κύριο πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται για το επιχειρηματικό τους ξεκίνημα. Για τον λόγο αυτό πρωτοβουλίες της Gaea που αντιστρέφουν τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού της Ελλάδας, μίας χώρας που έχει την παράδοση στον αγροδιατροφικό τομέα και μπορεί να δημιουργήσει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών είναι πολύ θετικές».
Τέλος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, τόνισε ότι η πρωτοβουλία Re-Ιnspire Greece συνάδει απόλυτα με την πιστωτική πολιτική και τις δράσεις που σχεδιάζει η Τράπεζα με αποδέκτη τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και επεσήμανε ότι: «Η ενθάρρυνση της καινοτομικής σκέψης, της ευρηματικότητας και της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων, σε συνδυασμό με την τόνωση της εξωστρέφειας που διακρίνει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στη σταδιακή και σταθερή έξοδο της πατρίδας μας από την οικονομική κρίση και στην τροχοδρόμησή της σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας».
 Στο NeoBux πληρώνεστε απλώς για την περιήγηση στις διαφημιζόμενες σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: