Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Με ένα αιματολογικό τεστ η διάγνωση του Αλτσχάιμερ

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Ένα νέο τεστ διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ στα πρώιμα στάδια ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές. Πρόκειται για μία μέθοδο που αναλύει συγκεκριμένους βιοδείκτες στο αίμα οι οποίοι φαίνεται να διαφέρουν στους υγιείς και όσους πάσχουν από την νόσο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, το τεστ βασίζεται σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες που σχετίζονται με την νόσο Αλτσχάιμερ- όπως η απολιποπρωτεΐνη Ε (APOE) αλλά και το β-αμυλοειδές. Παράλληλα οι ερευνητές μέσω της προσεκτικής ανάλυσης του αίματος ασθενών με Αλτσχάιμερ καθώς και ατόμων με προβλήματα μνήμης σε πρώιμο στάδιο εντόπισαν και άλλους βιοδείκτες που συνδέονται με τη νόσο - κυρίως κάποιες πρωτεΐνες που σχετίζονται με την εμφάνιση φλεγμονών.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές το τεστ βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο ωστόσο στο μέλλον θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου. “Τα ευρήματα μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς φάνηκε ότι είναι τεχνικά δυνατόν να ξεχωρίσουμε τους υγιείς ανθρώπους από εκείνους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ με ένα μόνο τεστ αίματος.
Το αιματολογικό τεστ είναι εύκολο και γρήγορο με αποτέλεσμα να κρύβει πολλές δυνατότητες για το μέλλον”, τόνισε ο καθηγητής Κέβιν Μόργκαν, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Προσέθεσε ότι το αιματολογικό τεστ θα μπορούσε να δώσει μια ακριβή διάγνωση έγκαιρα και να δοθεί στον ασθενή άμεσα μια στοχευμένη και αποτελεσματική θεραπεία, γεγονός που δεν γίνεται με τα σημερινά δεδομένα.

“Μελλοντικά, θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου, εξετάζοντας ανθρώπους με προδιαθεσικούς παράγοντες προτού εμφανίσουν συμπτώματα”, υπογράμμισε ο κ. Μόργκαν ενώ επεσήμανε ότι ίσως χρειαστεί να παρέλθει μια δεκαετία προτού το τεστ χρησιμοποιηθεί ευρέως σε ανθρώπους.

 http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: