Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Στην παραγωγή τα ελαστικά χωρίς αέρα

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Τα ελαστικά χωρίς αέρα θα μπουν στην παραγωγή από το 2014 και θα χρησιμοποιηθούν όχι για να κινούν κάποιο στρατιωτικό όχημα, αλλά συμβατικά αυτοκίνητα. Η ιδέα των ελαστικών χωρίς αεροθάλαμο είναι αρκετά παλιά και δεν αναφερόμαστε σε συμπαγή που ήταν τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν από την ανακάλυψη του καουτσούκ.

Η Michelin για πρώτη φορά εμπνεύστηκε τον εν λόγω τύπο ελαστικών το 2005 και το ονόμασε Non-Pneumatic Tire (NPT) αλλά τον χρησιμοποίησε για στρατιωτική χρήση, καθώς η απουσία αέρα τον κάνει να μην είναι ευάλωτος στα πυρά των αντιπάλων.

Τελικά το Non-Pneumatic Tire κατασκευάστηκε από την εταιρεία Resilient Technologies η οποία εξαγοράστηκε πέρσι από την Polaris. Όπως φαίνεται θα ξεκινήσει η παραγωγή το 2014 ώστε τα ελαστικά να βρουν εφαρμογή σε τετρακίνητα και SUV.

Προφανώς η αντοχή τους θα απαλλάξει τους κατόχους από τον μπελά του κλαταρισμένου ελαστικού κι από την ανάγκη μεταφοράς ρεζέρβας.

Από πλευράς άνεσης οι κατασκευαστές υπόσχονται ότι ο τροχός έχει την ελαστικότητα να απορροφά μέρος των κραδασμών του οδοστρώματος, ωστόσο το κρίσιμο μέρος της εμφάνισης θα προβληματίσει όσους εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους την παραδοσιακή μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: