Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Εφαρμογή του iPhone για τυφλούς κατόχους

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Για δύο ανθρώπους που διαθέτουν την αίσθηση της όρασης, το να δώσουν ραντεβού σε κάποιο σημείο και να ειδωθούν όταν φτάσουν εκεί είναι μία πολύ εύκολη και συνηθισμένη διαδικασία. Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν χάσει την όρασή τους;

Η ομάδα Sendero Group και ο Mike May, προσπαθούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα με μία νέα εφαρμογή με το όνομα People Finder. Η νέα εφαρμογή, που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, χρησιμοποιεί το GPS και το Bluetooth της συσκευής για να βοηθήσει τον κάτοχο της να αναγνωρίσει πότε κάποιος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Χρησιμοποιεί φωνητικές ειδοποιήσεις, όπως “κοντά” ή “μακρυά”, ενημερώνοντας τον χρήστη αν βρίσκεται κοντά και μακρυά αντίστοιχα από τον γνωστό ή φίλο που προσπαθεί να συναντήσει. Επίσης ενημερώνει και το άλλο άτομο για όταν πλησιάζετε σε αυτό ώστε να αρχίσει και αυτός να ψάχνει για εσάς.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή δοκιμάζεται από περίπου 100 άτομα, ενώ ο May είναι σε αναζήτηση χρηματοδότη για επεκτείνει την έρευνα και ανάπτυξη της εφαρμογής, προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον May στο συνέδριο CSUN accessible technology conference.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: