Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Έκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Έκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά όπου έχουν εγκατασταθεί απο ιδίωτες τα λεγόμενα φωτοβολταϊκά στις στέγες προσανατολίζεται να θεσπίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , υπό την πίεση για μηδενισμό του ελλείμματος της αγοράς ηλεκτρισμού το 2014 απο την Τροικα.

Συγκεκριμένα συμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής οι πρώτες σκέψεις για το ύψος της έκτακτης εισφοράς είναι της τάξης του 10-15% του τζίρου και εξετάζεται να υπάρχουν εξαιρέσεις για τα χαμηλά εισοδήματα .Ο συνολικός τζίρος απο τα οικιακά φωτοβολταϊκά ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία. Η ΔΕΗ καταβάλλει σε μηνιαία βάση στους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά στεγών περί τα 25 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως συμψηφίσει το κόστος της ενέργειας που παρέχει στους ίδιους.

Η κατηγορία των οικιακών φωτοβολταϊκών ήταν η μοναδική εξαίρεση από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς στα οικιακά φωτοβολταϊκά που επιβλήθηκε το 2012 . Η διόγκωση του ελλείμματος στα 670 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013 (πρόβλεψη) και στο 1,3 δισ. ευρώ το 2014 έναντι μηδενισμού την ίδια χρονιά που απαιτεί η τρόικα, υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα οικιακά φωτοβολταϊκά . Παράλληλα έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που έδωσε προχθές σε διαβούλευση και αναμένεται να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25%- 35% στο εύρος του 37%-40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/212 και για τις πωλήσεις ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν μετά την έναρξη του ισχύος του ίδιου νόμου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης το πάγωμα των συνδέσεων νέων φωτοβολταϊκών με την ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013 με εξαίρεση τα οικιακά .Στο NeoBux πληρώνεστε απλώς για την περιήγηση στις διαφημιζόμενες σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: