Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Νέου τύπου τεκμήρια και «αυτόματος φόρος»

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Τωρα, νέου τύπου τεκμήρια για την φορολόγηση επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών. Ο προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος θα γίνεται με βάση τα επαγγελματικά τεκμήρια και τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και θα επιβάλεται αυτόματος φόρος ανεξάρτητα απο τα δεδομένα που εμφανίζει ο φορολογούμενος στις φορολογικές δηλώσεις.
Aνατροπές στην φορολόγηση 800.000 επαγγελματιών και εμπόρων έρχονται με νέου τύπου τεκμήρια, βάσει των οποίων θα τούς επιβάλλεται αυτόματος φόρος, ανεξάρτητα με το τι δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση.

Το φορολογητέο εισοδήμα θα υπολογίζεται, με βάση το είδος, τον χρόνο και την έδρα του επαγγέλματος, τα λειτουργικά εξοδα,την ταμειακή ρευστότητα, καθως και τον τρόπο ζωής του επαγγελματία, το ύψος των τραπεζικών καταθέσων και των δαπανών σε μετρητά.
Την ώρα που 7 στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν και μόλις οι 3 στους 100 αγρότες δηλώνουν φορολογητέο εισόδημα, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει σε ένα σύστημα δίκαιης φορολόγησης που όμως θα περιλαμβάνει όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Για παράδειγμα, υψηλότερο θα είναι το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για έναν γιατρό που διατηρεί ιατρείο στο Κολωνάκι π.χ. 100 τ.μ. και απασχολεί 2 υπαλλήλους, σε σχέση με γιατρό που έχει ιατρείο 50 τ.μ. στην ίδια περιοχή και απασχολεί 1 υπάλληλο, ή με έναν γιατρό που ασκεί το επάγγελμα στο Περιστέρι.

Ούτως ή άλλως με ένα νέο πλέγμα τεκημρίων θα γίνεται η φορολόγηση 5,5 εκατ. φορολογουμένων με το κέντρο βάρους να πέφτει σε δάνεια και καταθέσεις, όσων φοροδιαφεύγουν με αποκρύψεις εισοδήματος και αλλοιώσεις πόθεν έσχες. 
 
 
 http://www.ert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: