Αμερικανιά, ξε-αμερικανιά, τα ντόνατς έχουν μπει εδώ και χρόνια στις καρδιές (και τα στομάχια) μας, και θα συνεχίσουν να μένουν εκεί. Με την ακόλουθη συνταγή μπορείτε μέσα σε λίγο χρόνο και με ελάχιστα έξοδα να φτιάξετε τα δικά σας λαχταριστά σοκολατένια ντόνατς με επικάλυψη υπέροχου γλάσου από φιστικοβούτυρο και να περάσετε το πιο νόστιμο Σαββατοκύριακο!
Υλικά
Για τα ντόνατς:
1 κούπα αλεύρι
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη και άλλες 2κ.σ.
1κ.γ. baking powder
1/4 κούπας σκόνη κακάο
1/2κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα γάλα πλήρες με μια κ.γ. λευκό ξύδι
1 αυγό, χτυπημένο
1/2κ.γ. βανίλια
1 1/2κ.γ. βούτυρο, λιωμένο
Για το γλάσο:
2κ.σ. βούτυρο
1/4 κούπας φιστικοβούτυρο
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Για τα ντόνατς:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί για ντόνατς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το κακάο και το αλάτι.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα με το ξύδι, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο.
4. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατέψτε τα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα «διπλώνοντάς» τα, μέχρι να ενωθούν.
5. Γεμίστε με το μείγμα τις θήκες για ντόνατ στο ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο μέχρι να τα βγάλετε και να τα βάλετε πάνω στη σχάρα.
Για το γλάσο:
1. Σε ένα μικρό τηγάνο, ζεστάνετε το βούτυρο και το φιστικοβούτυρο μέχρι να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στη ζάχαρη άχνη και το γάλα, ανακατεύοντας καλά.
2. Περιχύστε με το μείγμα τα ντόνατς, τα οποία θα έχουν κρυώσει, και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου