Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους η απόκτηση κωδικών

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Πάνω από 300.000 είναι οι φορολογούμενοι υποχρεώνονται από φέτος να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση.

Πρόκειται για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιες αποδοχές έως 5.000 ευρώ οι οποίοι δεν είχαν κάποιο περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή τους το οποίο να αποτελεί τεκμήριο και εξαιρούνταν από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Ακόμη, θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και οι νέοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν οποιοδήποτε εισοδήματα από εργασία ( οι υπόλοιποι 18 χρόνοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης).
Αρκετοί από τους παραπάνω φορολογουμένους σήμερα 2 Μάιου δεν γνωρίζουν πως πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση.
Για αυτούς τους φορολογουμένους εγκυμονεί ο κίνδυνος να αφήσουν την εκκρεμότητα για την τελευταία στιγμή και να υπάρξουν στις εφορίες προβλήματα αντίστοιχα με αυτά του 2011, όταν κατέστη πρώτη φορά υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους μισθωτούς και τους επιτηδευματίες.
Για όσους χρειαστεί να πάνε στις εφορίες υπενθυμίζεται πως η απόκτηση κλειδαρίθμου ολοκληρώνεται σε τρία στάδια:
-Υποβάλλεται ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
-Ακολουθεί επίσκεψη στο Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ, από όπου και χορηγούνται οι κωδικοί (κλειδάριθμος).
-Η ενεργοποίηση του κωδικού, που είναι και το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, γίνεται μέσω του TaxisNet.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: