Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Αφύλακτο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου



Το πρόβλημα φύλαξης κατά τις νυχτερινές ώρες, που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα Κέντρα Υγείας Νέας Ορεστιάδας και Δικαίων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της...
η Αχτιδική Επιτροπή βορείου Έβρου του Κ. Κ. Ε. Η κομματική οργάνωση υπογραμμίζει πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμένη στο Κέντρο Υγείας Νέας Ορεστιάδας, όπου μία μόνο νοσηλεύτρια, μαζί με τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της μονάδας Υγείας, καλείται, μόνη και με πολλούς κινδύνους, να αντιμετωπίζει τα δύσκολα περιστατικά της «νύχτας».
Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της μη φύλαξης των εγκαταστάσεων υπάρχει εδώ και ένα μήνα περίπου, οπότε και απολύθηκαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που παρείχαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η Αχτιδική Επιτροπή χαρακτηρίζει «απόλυτα δικαιολογημένη» την αγανάκτηση των εργαζομένων, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στον διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, γιατί όπως υποστηρίζει, «εδώ και 15 ημέρες δε βρίσκει χρόνο να συναντηθεί με το προσωπικό για να συζητήσει το πρόβλημα». Σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ., ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος, ξεκαθάρισε ότι μετά τη λήξη της σύμβασης με την εταιρεία φύλαξης, δεν προβλέπεται η υπογραφή νεότερης σύμβασης, καθώς, όπως είπε, κρίθηκε «αναγκαστική» η περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης, η οποία ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ ετησίως. «Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζόπουλος, λέγοντας συγκεκριμένα πως το θέμα της φύλαξης του νοσοκομείου και των δύο Κέντρων Υγείας θα λυθεί “εκ των ενόντων”.

Πηγη:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: