Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Παράνομοι αεροψεκασμοί στην Τουρκία



Με παρεμβάσεις της προς τα υπουργεία Γεωργίας και Εξωτερικών της Τουρκίας, αντέδρασε η Ελληνική πλευρά στο θέμα των παράνομων αεροψεκασμών με ορμονικό ζιζανιοκτόνο, που έγιναν...
στους ορυζώνες της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής του Πέπλου του νομού Έβρου. Το θέμα είχε φέρει πρόσφατα στη Βουλή, με ερώτηση που είχε καταθέσει, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση. Στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζεται ότι βάσει των οδηγιών που πήρε η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, το πρόβλημα επισημάνθηκε στις Τουρκικές αρχές, με το αίτημα της διακοπής των αεροψεκασμών, ενώ ζητήθηκαν και διευκρινίσεις για τη νομιμότητα διενέργειάς τους.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι το ζήτημα των αεροψεκασμών έχει γνωστοποιηθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2010 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβεβαίωσε ότι παρότι οι αεροψεκασμοί έχουν απαγορευτεί στην Τουρκία από το 2006, υπήρξαν περιπτώσεις παράνομων ψεκασμών σε ορυζώνες της περιοχής που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Καταλήγοντας στην απάντησή του, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «το υπουργείο θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το ζήτημα στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, τόσο στη διμερή του διάσταση όσο και στο πλαίσιο της Ε. Ε.».

Πηγη:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: