Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Οι ταινίες που θα βγουν τους επόμενους μήνες


Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που αναμένεται να βγουν στους κινηματογράφους τους επόμενους μήνες μέχρι τον Ιανουάριο του 2012!


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
6 Οκτωβρίου: ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (MIDNIGHT IN PARIS)
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Όουεν Ουίλσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρίον Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς, Κάρλα Μπρούνι

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» είναι μία ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός. Μια οικογένεια πηγαίνει εκεί για επαγγελματικούς λόγους κι ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για να παντρευτεί το φθινόπωρο, αλλά ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Η ταινία αφηγείται το μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.Στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς και Κάρλα Μπρούνι.

13 Οκτωβρίου: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (DON’T BE AFRAID OF THE DARK)
Σκηνοθεσία Τρόι Νίξεϊ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτι Χολμς, Γκάι Πιρς, Μπέιλι Μάντισον, Τζακ Τόμσον

Η Έπαυλη Μπλάκγουντ έχει νέους νοικάρηδες. Ενώ ο αρχιτέκτονας Άλεξ Χερστ (Γκάι Πιρς) με την νέα του φίλη, Κιμ (Κέιτι Χολμς), αναπαλαιώνουν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας τους, η μικρή κόρη της Κιμ, Σάλι (Μπέιλι Μάντισον)—παραμελημένη από την μητέρα της και τον καριερίστα μπαμπά της—μπορεί να εξερευνήσει την μακάβρια ιστορία και τις σκοτεινές γωνιές της έπαυλης.

Την έρευνα της, παρακινούν φωνές, περίεργοι ψίθυροι, που την καλούν από το υπόγειο, που της υπόσχονται κατανόηση και φιλία, που πεινούν και το μόνο που επιζητούν είναι η ελευθερία τους. Όταν η Σάλι θα ενδώσει στην περιέργεια της, θα ανοίξει την πόρτα σε έναν τρομακτικό κόσμο, από τον οποίο θα αναδυθεί ένας στρατός από τέρατα με μοχθηρά μάτια και κοφτερά νύχια, μικρά σε μέγεθος, αλλά αμέτρητα σε αριθμό: τους χομούνκουλους.

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον τρόμο που απειλεί να σκοτώσει την ίδια και την οικογένεια της, η Σάλι προσπαθεί απεγνωσμένα να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους στο σπίτι. Έχει όμως ένα εμπόδιο: δεν την πιστεύει κανείς. Θα καταφέρει να τους πείσει εγκαίρως για την αλήθεια των λόγων της ή θα γίνει και η δική της οικογένεια, ένα ακόμα ατυχές κεφάλαιο, στην ιστορία τρόμου της Έπαυλης Μπλάκγουντ;

Η παραγωγή και το σενάριο της ταινίας είναι του δημιουργού του «Pan’s Labyrinth», Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ενώ η ταινία είναι βασισμένη στην ομότιτλη τηλεταινία του 1973, που ο Ντελ Τόρο θεωρεί ως την πιο τρομακτική τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου: CONTAGION
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζουντ Λο, Κέιτ Γουίνσλετ, Λορενς Φίσμπερν, Γκουίνεθ Πάλτροου

Μία ταξιδιώτισσα παίρνει ξηρούς καρπούς από ένα μπολ στο μπαρ του αεροδρομίου, πριν δώσει την πιστωτική της κάρτα στον σερβιτόρο. Μια επαγγελματική συνάντηση ξεκινά με ανταλλαγή χειραψιών. Ένας άνδρας βήχει σε ένα κατάμεστο λεωφορείο...

Μία επαφή... Μια στιγμή... Και ένας φονικός ιός έχει ήδη εξαπλωθεί.

Όταν η Μπεθ Έμχοφ (Γκουίνεθ Πάλτροου) επιστρέφει στη Μινεάπολη από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ-Κονγκ, η αδιαθεσία που απέδιδε στο τζετ-λαγκ υποτροπιάζει. Δύο ημέρες αργότερα, κείτεται νεκρή στην Εντατική, τη στιγμή που οι γιατροί λένε στον σοκαρισμένο σύζυγό της (Ματ Ντέιμον) ότι δεν ξέρουν πού οφείλεται ο θάνατός της.

Πολύ σύντομα, και άλλοι άνθρωποι αρχίζουν να εκδηλώνουν τα μυστηριώδη συμπτώματα: έντονο βήχα και πυρετό, σπασμούς και εγκεφαλική αιμορραγία που οδηγούν στο θάνατο. Στη Μινεάπολη, το Σικάγο, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και το Χονγκ-Κονγκ, τα κρούσματα αυξάνονται με καταιγιστική ταχύτητα: ένα, τέσσερα, δεκαέξι, εκατοντάδες, χιλιάδες... Ο ιός εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς, μέσω των αναρίθμητων ανθρώπινων διαδράσεων μιας συνηθισμένης ημέρας.

Πανδημία.

Στο Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, οι ερευνητές προσπαθούν με φρενήρεις ρυθμούς να αναλύσουν τη βιοχημική σύνθεση του παθογόνου ιού, που διαρκώς μεταλλάσσεται. Ο Υποδιευθυντής Τσίβερ (Λόρενς Φίσμπουρν) προσπαθεί να συγκρατήσει τον πανικό που έχει επικρατήσει στην κοινή γνώμη παρά τις προσωπικές του ανησυχίες, και στέλνει μια θαρραλέα νέα γιατρό (Κέιτ Γουίνσλετ) κατευθείαν στην πηγή του κακού.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω αντιδράσεων για το πιθανό εμβόλιο – το οποίο δοκιμάζει πρώτη – η δρ. Λεονόρα Οράντες (Μαριόν Κοτιγιάρ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσπαθεί να αναλύσει την πορεία των κρουσμάτων που θα την οδηγήσουν στην πηγή του κακού που αντιμετωπίζουν.

Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ραγδαία και ο κόσμος προσπαθεί να προστατέψει τόσο τον εαυτό του, όσο και τους αγαπημένους του σε μια κοινωνία που καταρρέει, ένας ακτιβιστής μπλόγκερ (Τζουντ Λο) ισχυρίζεται ότι η κοινή γνώμη δεν έχει μάθει όλη την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει, πυροδοτώντας μια επιδημία παράνοιας και τρόμου εξίσου επικίνδυνη με τον ίδιο τον ιό.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
3 Νοεμβρίου: ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (THE RUM DIARY)

Σκηνοθεσία: Μπρους Ρόμπινσον
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Άαρον Έκχαρτ, Άμπερ Χερντ, Μάικλ Ρισπόλι, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Τζιοβάνι Ριμπίζι

Bασισμένη στο πρώτο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, στην μακρά και διακεκριμένη καριέρα του, η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» θα μας διηγηθεί την ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ).

Κουρασμένος από τη φασαρία και την τρέλα της Νέας Υόρκης και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της μετά-Αϊζενχάουερ εποχής, ο Κεμπ ταξιδεύει στο γαλήνιο νησί του Πουέρτο Ρίκο, για να εργαστεί σε μια τοπική εφημερίδα, στην San Juan Star, που διευθύνει ο ξεπεσμένος αρχισυντάκτης Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς).

Υιοθετώντας την βυθισμένη στο ρούμι ζωή που περιγράφει ο Χέμινγουεϊ στο «The Lost Generation», ο Πολ πολύ σύντομα θα ερωτευτεί παράφορα την Σενό (Άμπερ Χερντ), την ελκυστική, αμερικανικής καταγωγής μνηστή του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ), ενός επιχειρηματία που ασχολείται με σκοτεινές κτηματομεσιτικές υποθέσεις.

Η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» είναι η δεύτερη ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ντεπ και βασίζεται σε μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, μετά το «Fear and Loathing in Las Vegas» του Τέρι Γκίλιαμ. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ.

10 Νοεμβρίου: ΑΘΑΝΑΤΟΙ (IMMORTALS) -και σε 3D
Σκηνοθεσία: Ταρσέμ Σίνγκ

Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Μίκι Ρουρκ, Φρίντα Πίντο, Στίβεν Ντορφ, Τζόζεφ Μόργκαν, Λουκ Έβανς, Κέλαν Λουτζ, Τζον Χερτ

Το «Immortals» θα στρέψει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του κόσμου στην ελληνική μυθολογία.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Θησέας που θα ηγηθεί της μάχης ενάντια στους φυλακισμένους Τιτάνες, έχοντας τη βοήθεια των Θεών του Ολύμπου.

Η ταινία θα γυριστεί σε παρόμοιο αισθητικά στυλ, με αυτό των «300» του Ζακ Σνάιντερ, ενώ σκηνοθέτης ανέλαβε ο Ταρσέμ Σινγκ, σκηνοθέτης του «The Cell», ταινίας που εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο οπτικό της στυλ. Στο ρόλο του Θησέα θα δούμε τον Χένρι Καβίλ («The Tudors», «Stardust»), ενώ το σενάριο είναι του Κριστιάν Γκούντεγκαστ και των ελληνικής καταγωγής Βλάση και Τσάρλι Παρλαπανίδη.

24 Νοεμβρίου: HAPPY FEET 2- και σε 3D
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Με τις φωνές των: Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ (P!nk), Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργάρα, Κόμον, Χιούγκο Γουίβινγ, Μάγκντα Σουμπάνσκι, Άντονι ΛαΠάλια, Ρίτσαρντ Κάρτερ και Μπέντζαμιν «Lil P-Nut» Φλόρες Τζούνιορ

Η συνέχεια του «Happy Feet», της βραβευμένης με Όσκαρ κινηματογραφικής επιτυχίας, ταξιδεύει το κινηματογραφικό κοινό για ακόμη μια φορά στα υπέροχα τοπία της Ανταρκτικής σε μια εκπληκτική 3D παραγωγή.

Ο Μάμπλ, ο Σταρ της Κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί ο γιος του, ο Έρικ, φοβάται τον χορό. Μη θέλοντας να χορέψει, ο Έρικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει! Ο Μάμπλ ξέρει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί αυτό το μοναδικό χάρισμα.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν η γαλήνη του κόσμου τους θα διαταραχθεί για ακόμη μια φορά από πανίσχυρες δυνάμεις.

Ο Έρικ βλέπει ότι ο πατέρας του έχει τσαγανό όταν ο Μάμπλ θα ενώσει για ακόμη μια φορά όλες τις φυλές των πιγκουίνων με άλλα υπέροχα πλάσματα – από μικροσκοπικά κριλ μέχρι γιγάντιους θαλάσσιους ελέφαντες – για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η ταινία «Happy Feet Two» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Τζορτζ Μίλερ, που βραβεύτηκε με Όσκαρ ως ο δημιουργός της πρώτης ταινίας. Στους animated ήρωες τη φωνή τους δανείζουν οι Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ (P!nk), Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργάρα, Κόμον, Χιούγκο Γουίβινγ, Μάγκντα Σουμπάνσκι, Άντονι ΛαΠάλια, Ρίτσαρντ Κάρτερ και Μπέντζαμιν «Lil P-Nut» Φλόρες Τζούνιορ.

24 Νοεμβρίου: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ (DREAM HOUSE)
Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρέιτσελ Βάις, Ναόμι Γουότς, Μάρτον Τσόκας

Τον είδαμε ως Τζέϊμς Μποντ στις τελευταίες 2 ταινίες του μακροβιότερου κινηματογραφικού franchise («Casino Royale» και «Quantum of Solace») και ως Λόρδο Άσριελ στην μεταφορά του αριστουργηματικού πρώτου βιβλίου «The Golden Compass», της τριλογίας του Φίλιπ Πούλμαν, «His Dark Materials».

Στο «Dream House», o Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστεί ως ο Γουίλ Άτεντον, επιτυχημένο στέλεχος εκδοτικής εταιρείας, ο οποίος παραιτείται από τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη, για να μετακομίσει με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες σε ένα πανέμορφο σπίτι, σε μια κωμόπολη του Νιου Ίνγκλαντ.

Όμως, πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι σε εκείνο το σπίτι στο παρελθόν, είχαν δολοφονηθεί μια μητέρα με τα παιδιά της, πιθανότατα από τον σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος και επέζησε. Δίπλα στον Κρεγκ θα δούμε τις Ρέιτσελ Βάις, Ναόμι Γουότς και Μάρτον Τσόκας.

Σκηνοθέτης του «Dream House» o Τζιμ Σέρινταν, υποψήφιος για Όσκαρ στις ταινίες «My Left Foot» (Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου), «In the Name of the Father» (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου) και «In America» (Πρωτότυπου Σεναρίου).

Ο Σέρινταν έχει, επίσης, κερδίσει Χρυσή Αρκούδα στο Βερολίνο για την ταινία «In the Name of the Father».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
1 Δεκεμβρίου: ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος (Μανώλης Λόγγος), Αντίνοος Αλμπάνης (Λάζαρος Λαζάρου), Γιάννης Στάνκογλου (Στέφανος Καραμανίδης), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ζωή Λόγγου), Ελένη Κοκκίδου (Παρασκευή), Βασίλης Ρίσβας (Νότης Βοσκόπουλος), Βασίλης Παπαδημητρίου (Αναστασίου), Φοίβος Κοντογιάννης (Μπαλάσκας), Γιώργος Παπαγεωργίου (Γιατρός), Βαγγέλης Ρωμνιός (Μπάκας), Θάνος Χρόνης (Καλλέργης)

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.

Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.

Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.

Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

8 Δεκεμβρίου: NEW YEAR’S EVE

Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Μπίελ, Τζον Μπον Τζόβι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζος Ντουχάμελ, Ζακ Έφρον, Χέκτορ Ελιζόντο, Κάθριν Χέιγκλ, Άστον Κούτσερ, Σεθ Μέγιερς, Λέα Μισέλ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μισέλ Φάιφερ, Τιλ Σβάιγκερ, Ράιαν Σίκρεστ, Χίλαρι Σουάνκ, Σοφία Βεργκάρα

Ο σκηνοθέτης Γκάρι Μάρσαλ έχοντας δίπλα του ένα εντυπωσιακό καστ θα χαρίσουν περισσότερη λάμψη τα φετινά Χριστούγεννα, με την ρομαντική κομεντί «New Year’s Eve».

Πρόκειται για μια ταινία ύμνο στην αγάπη, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα. Το “New Year’s Eve” παρακολουθεί τις ιστορίες ζευγαριών και ελευθέρων, έτσι όπως αυτές εξυφαίνονται μέσα στο πάθος και την προσμονή της Νέας Υόρκης την πιο συναρπαστική βραδιά της χρονιάς.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τζέσικα Μπίελ, ο Τζον Μπον Τζόβι, η υποψήφια για Όσκαρ Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, ο Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζος Ντουχάμελ, ο Ζακ Έφρον, ο Χέκτορ Ελιζόντο, η Κάθριν Χέιγκλ, ο Άστον Κούτσερ, ο Σεθ Μέγιερς, η Λέα Μισέλ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Φάιφερ, ο Τιλ Σβάιγκερ, ο Ράιαν Σίκρεστ, η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ και η Σοφία Βεργκάρα.

22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: NHSOS 2: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη,Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Μιχάλης Γιαννικάκης, Αλέξανδρος Γιάννου, Κωνσταντίνος Δανίκας, Σόλωνας Τσούνης, Πόπη Χριστοδούλου, Νίκος Γεωργάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αγγελική Λάμπρη, Κώστας Βουτσάς

Η «Νήσος», η ταινία που έσπασε ταμεία τον Δεκέμβρη του 2009, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη τον Ιανουάριο του 2012 πιο αστεία από ποτέ. Μαζί της, όλοι οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας που θα «συνασπιστούν» για ένα κοινό σκοπό: έναν χαμένο θησαυρό από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Στην Νήσο 2, μπροστάρηδες θα είναι και πάλι οι «τέσσερις εξουσίες», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης), ο Μιχάλης Μαρίνος (παπά Λάμπρος), ο Δημήτρης Τζουμάκης (Άγης) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης). Δίπλα τους η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής κωμωδίας που περιλαμβάνει τους «παλιούς» Ελένη Καστάνη (Ολυμπία), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αγγέλα), Τάνια Τρύπη (Λούλα), Ζέτα Δούκα (Αφροδίτη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εύα), Παύλο Ορκόπουλο (Θωμά), Μιχάλη Γιαννικάκη (Νικήτα), Αλέξανδρο Γιάννου (Ιορδάνη), Κωνσταντίνο Δανίκα (Γιατρό), Σόλωνα Τσούνη (Αλέξανδρο), Πόπη Χριστοδούλου (γυναίκα Νικήτα). Νέοι χαρακτήρες στο καστ της “Νήσου 2”, ο Νίκος Γεωργάκης (Όττο), ο Σωτήρης Καλυβάτσης (Τζέρι) και η Αγγελική Λάμπρη (Χαρά).

Στο ρόλο του παππού Αποστόλη για δεύτερη φορά ο Κώστας Βουτσάς. Τα γυρίσματα της “Νήσου 2” πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Σίφνο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου (“Στο Παρά 5”), ενώ το σενάριο υπογράφουν και πάλι, η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιάννης Ιακωβίδης (Νήσος, Bank Bang).

Η Υπόθεση:
Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη;

Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Κι ερχόμαστε στο σήμερα… υποτίθεται πέντε χρόνια μετά!

Ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά.

Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία!

Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και του Όττο (Νίκος Γεωργάκης), ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει.

Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας (Ελένη Καστάνη).

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
5 Ιανουαρίου: SHERLOCK HOLMES 2: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ (SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS)
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ράπας

Οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και Τζουντ Λο επιστρέφουν στους ρόλους του Σέρλοκ Χολμς και του δαιμόνιου συνεργάτη του, δρα Γουότσον, στην ταινία “Sherlock Holmes 2: Το Παινχνίδι των Σκιών.”

Ο Σέρλοκ Χολμς ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο... μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ένας νέος δαιμόνιος εγκληματικός εγκέφαλος – ο καθηγητής Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις) – ο οποίος εκτός του ότι συναγωνίζεται επάξια τον Χολμς σε πνευματικό επίπεδο, διαθέτει μια εξαιρετικά σατανική πλευρά και απουσία συνείδησης, που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του πασίγνωστου ντετέκτιβ.

Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ δίπλα στους δυο ηθοποιούς θα δούμε τους Τζάρεντ Χάρις (τηλεοπτική σειρά “Mad Men”, “The Curious Case of Benjamin Button”) και την Σουηδέζα ηθοποιό Νούμι Ράπας, στον πρώτο της αγγλόφωνο ρόλο («The Girl with the Dragon Tattoo»).

19 Ιανουαρίου: J. EDGAR

Σκηνοθεσία: Κλιντ ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ναόμι Γουότς, Τζούντι Ντεντς, Άρμι Χάμερ, Τζος Λούκας, Ντέιμον Χέριμαν, Κεν Χάουαρντ

Ως ο εκπρόσωπος της επιβολής του νόμου στην Αμερική για περίπου 50 χρόνια, ο Τζέι Έντγκαρ Χούβερ ενέπνεε τον φόβο και τον θαυμασμό, ενώ τις πράξεις του άλλοι τις καταδίκασαν και άλλοι τις εκθείασαν. Πίσω όμως, από τις κλειστές πόρτες, υπήρχαν μυστικά που αν διέρρεαν θα κατέστρεφαν την εικόνα, την καριέρα και τη ζωή του.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (“Inception”, “Blood Diamond”) πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο της ταινίας “J. Edgar”, ενός δράματος που διερευνά την δημόσια και προσωπική ζωή μιας εκ των πιο ισχυρών, αντιφατικών και αινιγματικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ (“Gran Torino”, “Million Dollar Baby”, “Unforgiven”) σκηνοθετεί την ταινία, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ, Ντάστιν Λανς Μπλακ (“Milk”).

Δίπλα στον Ντι Κάπριο, θα δούμε την υποψήφια για Όσκαρ, Ναόμι Γουότς (“21 Grams”) στον ρόλο της Έλεν Γκάντι, της επί μακρό γραμματέως του Χούβερ, την Τζούντι Ντέντς (“Shakespeare in Love”) στον ρόλο της υπερπροστατευτικής μητέρας του, τον Άρμι Χάμερ (“The Social Network”) στον ρόλο του Κλάιντ Τόλσον, (προστατευόμενου του Χούβερ που η σχέση τους φέρεται να ξεπερνούσε το επαγγελματικό πλαίσιο) και τον Τζος Λούκας (“Life As We Know It”) στον ρόλο του θρυλικού αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ.

Πηγη:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: