Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Λέσβος: Τα έξυπνα δίκτυα στη Λέσβο



Ένα πρωτοποριακό έργο θα υλοποιηθεί στη Λέσβο και τη Λήμνο για την βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, την μείωση των τιμολογίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την υποδοχή ...
ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιωτικά ηλεκτρικά συστήματα. Το πρόγραμμα ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ εκτελείται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τη ΡΑΕ και το ΕΜΠ. 
Η εφαρμογή του θα γίνει στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Σαντορίνη, Μήλο και Κύθνο.  Στη Κύθνο μάλιστα είχε προηγηθεί ένα αυτορρυθμιζόμενο υβριδικό σύστημα και ένα επιδεικτικό πρόγραμμα σε ένα μικρό οικισμό, εκτός του κυρίως δικτύου που λειτουργούσε με βάση φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρίες αποθήκευσης. Η πρώτη φάση του έργου που περιλαμβάνει την τεχνική μελέτη και τα θεσμικά ζητήματα, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ELENA της ΕΕ. Το κυρίως έργο μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται το 2013 και θα στοιχίσει 40 εκ.€.

 Πηγη:ert.gr


Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου.Διαδωσε και στο φίλο σου το E-RGASIES blog! Σας ευχαριστουμε. Μας βοηθάς αν κάνεις κλικ στις διαφημίσεις της σελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: