Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

ΚΤΕΛ Κλείνουν Κηφισός και Λιοσίων

ΚΤΕΛ Κλείνουν Κηφισός και Λιοσίων«Ξεμπλοκάρει» το έργο της κατασκευής του ενιαίου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, στον οποίο θα μεταφερθούν οι δύο υφιστάμενοι σταθμοί των ΚΤΕΛ στην Αττική, του Κηφισού και της Λεωφόρου Λιοσίων...


Χθες υπεγράφη το «Σύμφωνο Συνεργασίας» για την υλοποίηση του κεντρικού σταθμού παρουσία του αρμόδιου υπηρεσιακού υπουργού Υποδομών, κ. Σίμου Σιμόπουλου, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρ. Τσίτουρα, τον δήμαρχο Αιγάλεω κ. Χρ. Καρδαρά και τον πρόεδρο του συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ κ. Σοφ. Φάτσιο.

Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως αναφέρει το Έθνος, ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του μετρό στην περιοχή και κοντά στον σταθμό «Ελαιώνας».

Η μελέτη καθηγητών του ΕΜΠ για τον νέο σταθμό προβλέπει τη μεταφορά των δύο ΚΤΕΛ (Κηφισού και Λιοσίων) σε μια έκταση 90 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 45 θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΚΤΕΛ. Ο νέος σταθμός, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε 17 μήνες από την έναρξη των εργασιών, θα κατασκευαστεί στα 22 στρέμματα, ενώ τα υπόλοιπα 23 στρέμματα θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις (ξενοδοχείο, τράπεζες, καταστήματα, φαρμακεία, σουπερμάρκετ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: