Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Χωρίς φρένο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Google+ http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Χωρίς φρένο φαίνεται να αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία.
απ' την αρχή της χρονιάς εώς το τέλος Μαϊου οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν έφθασαν τα 3,05 δισ ευρώ. Ως αποτέλεσμα το "τεφτέρι" του υπ. Οικονομικών με τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασε να γράφει το ποσό ρεκόρ των 59,16 δισ ευρώ !
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου μόνο το Μάιο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 874 εκατ. ευρώ.
Το 44,5% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ή 26,3 δισ. ευρώ είναι οφειλές που προέρχονται από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τα 59,16 δισ. ευρώ:
*Τα 21,37 δισ. ευρώ είναι χρέη που οφείλουν 2.017.987 φυσικά πρόσωπα.
*Τα υπόλοιπα 37,78 δισ. ευρώ τα χρωστούν 150.121 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα.
*Κατά μέσο όρο, κάθε οφειλέτης του Δημοσίου που είναι φυσικό πρόσωπο χρωστά 10.594 ευρώ, ενώ κάθε νομικό πρόσωπο που χρωστά στο Δημόσιο οφείλει 251.668 ευρώ.
*Τα 26,3 δισ. ευρώ είναι οφειλές από πρόστιμα τα οποία έχουν καταλογιστεί για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, για αποφυγή καταβολής φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών άμεσων και έμμεσων φόρων. Τα περισσότερα από τα πρόστιμα αυτά δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ από τους φορολογουμένους, καθώς είναι υπέρογκα.
*Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,13 δισ. ευρώ και καλύπτουν το 22,2% των συνόλου των χρεών προς το Δημόσιο.
*Οι οφειλές από φόρους εισοδήματος φθάνουν τα 10,61 δισ. ευρώ, δηλαδή το 18% των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών.
Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι με τη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο δεν θα δημιουργηθούν νέα χρέη. Και αυτό γιατί όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας θα πρέπει να εξοφλούν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις και να είναι φορολογικά ενήμεροι από την αρχή του έτους.

http://www.newmoney.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: