Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Κλείνουν 127 εφορίες

Κλείνουν 127 εφορίεςΤο πόρισμα για την κατάργηση 127 εφοριών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Από τις 241 εφορίες που υπάρχουν σήμερα, θα παραμείνουν 114 σε ολόκληρη τη χώρα.
Η αναστολή λειτουργίας των 127 ΔΟΥ θα γίνει σε δύο φάσεις και αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Η μεταστέγαση αυτών των ΔΟΥ απαιτεί δαπάνες (μεταφοράς, διαρρύθμισης / διαμόρφωσης των χώρων, υποδομών πληροφορικής), οι οποίες εκτιμούνται περίπου σε 4,25 εκατ. € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και απρόβλεπτων εξόδων 15,3%), το οποίο μπορεί και να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 95%.
Ταυτόχρονα, το έργο των παραπάνω ενοποιήσεων θα αποφέρει όφελος περίπου 19 εκατ. € στη διετία 2013-2014 (ήτοι 791 χιλιάδες € / μήνα), που θα προκύψει μετά την παράδοση στους ιδιοκτήτες όλων των μισθωμένων κτιρίων που αποδίδονται / αποδεσμεύονται εξαιτίας των ενοποιήσεων των ΔΟΥ, καθώς και μείωση των λειτουργικών δαπανών.
"Συνεπώς το κόστος μεταφοράς και διαρρυθμίσεων των κτιρίων που θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ, εφόσον συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις που καταγράφονται στο παρόν πόρισμα, θα αποσβεστεί σε 5,4 μήνες, ενώ αν επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, τότε το κόστος για το δημόσιο θα είναι ελάχιστο" αναφέρει το πόρισμα στο συμπέρασμά του.
Αυτό βέβαια, ενδιαφέρει το υπουργείο Οικονομικών. Τα εκατομμύρια των φορολογουμένων που θα αναγκαστούν να αλλάξυν συνήθειες δεκαετιών, τα ενδιαφέρει που θα εξυπηρετούνται από εδώ και στο εξής.

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: