Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Κόβονται από φέτος οι φοροαπαλλαγές

Κόβονται από φέτος οι φοροαπαλλαγέςΜε αναδρομική ισχύ έρχεται το τέλος των φοροαπαλλαγών, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να υποστούν νέες εισοδηματικές απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, προβλέπει:

- Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου 10% δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαίτερα μαθήματα, ιατρικές εξετάσεις, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

- Φορολόγηση επιδομάτων και συντάξεων που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν.

- Κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

- Κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζομένους σε παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η πρόσθετη μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για κάθε μισθωτό φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σε περίπτωση που καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους άνω των 500 εκατ. ευρώ εντός του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: