Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Oι πρώτες προκηρύξεις για 1.650 θέσεις στον πολιτισμό

Oι πρώτες προκηρύξεις για 1.650 θέσεις στον πολιτισμόΟι προσλήψεις θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα αφορούν αρχικά τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, του Βορείου Αιγαίου και της Πελοποννήσου

Ετοιμες είναι οι πρώτες προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες θα απορροφήσουν 1.650 άνεργους φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε εφορείες αρχαιοτήτων όλης της χώρας.
Ηδη οι δικαιούχοι (Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις) έχουν καταρτίσει τις προκηρύξεις ανά περιφέρεια και πρόκειται να τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσει η έκδοσή τους στις αρχές Νοεμβρίου. Επισημαίνεται πως οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, του Βορείου Αιγαίου και της Πελοποννήσου.
Οι συμπράττοντες φορείς προέρχονται από τις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου). Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανθρώπινου Δυναμικού, λόγω της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ στις περιφέρειες αυτές, ανακλήθηκε οποιαδήποτε διοικητική Πράξη επιβαρύνει χρηματοδοτικά. Για το λόγο αυτό η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού δεν είχε τη δυνατότητα να συμπεριλάβει της ανωτέρω Περιφέρειες στο σχετικό πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού, λόγω έλλειψης πιστώσεων του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, που χρηματοδοτεί τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Κ' ΕΠΚΑ- Β. Αιαίο
Τη δημιουργία 40 νέων θέσεων απασχόλησης στον πολιτισμό, προβλέπει προκήρυξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού και Ερευνητικού Κέντρου Αθηνών (ΕΠΕΚΑ). Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 2 Αρχαιολόγοι, 18 Ημερήσιοι Φύλακες, 5 Νυχτοφύλακες, 13 Εργάτες-Εργατοτεχνίτες και 2 μουσειολόγοι-μουσειοπαιδαγωγοί, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας Κ' ΕΠΚΑ (Β. Αιγαίο).
Το έργο προβλέπει διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο καθώς και παραμονή 20 εγγεγραμμένων ανέργων σε θέση εργασίας, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
ΛΣΤ' ΕΠΚΑ - Λευκάδα
Προκήρυξη πρόσληψης 13 ανέργων για ένα επτάμηνο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας ΛΣΤ' ΕΠΚΑ, ετοιμάζεται να εκδώσει η ΜΚΟ «Κοινωνία Ισων Ευκαιριών- Equal Society». Ειδικότερα, θα προσληφθούν ένας Αρχαιολόγος, 4 Ημερήσιοι Φύλακες, ένας Νυχτοφύλακας, ένας Καθαριστής και 6 Εργατοτεχνίτες.
Πριν την ανάληψη εργασίας θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Η' ΕΠΚΑ - Κέρκυρα
Στη δημιουργία 16 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό προχωρά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στήριξη», για την κάλυψη αναγκών σε αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Κέρκυρας. Για τις δράσεις φύλαξης και βελτίωσης της επισκεψιμότητας των μουσείων της περιοχής θα προσληφθούν 5 Ημερήσιοι Φύλακες, 4 Νυχτοφύλακες, 2 καθαριστές/τριες και 5 Εργάτες- Εργατοτεχνίτες.
Στην προκήρυξη προβλέπεται η διοργάνωση διήμερου ενημερωτικού σεμιναρίου.
ΛΒ' ΕΠΚΑ, ΛΓ'ΕΠΚΑ, ΙΒ' ΕΠΚΑ - Ηπειρος, Δυτική Ελλάδα
Προκήρυξη πρόσληψης 57 ανέργων ετοιμάζεται να εκδώσει η ΜΚΟ «Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών- Παράρτημα Αδριατικής Ιονίου». Οι νέοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν σε τρεις εφορείες αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα 22 στην ΛΓ' ΕΠΚΑ (Πρέβεζα-Αρτα), 19 στην ΙΒ' ΕΠΚΑ (Ιωάννινα) και 16 στην ΛΒ' ΕΠΚΑ (Ηγουμενίτσα).
Ε' ΕΠΚΑ - Λακωνία
Η ΑΜΚΕ - ΑΡΩΓΗ πρόκειται να προσλάβει 16 ανέργους νέους έως 30 ετών, για την κάλυψη αναγκών της Ε' ΕΠΚΑ. Για την φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας της Ε' Εφορείας, θα προσληφθούν 9 Φύλακες, ενώ για την προστασία, ανάδειξη και ευπρεπισμό μνημείων και μουσείων θα προσληφθούν ακόμη 2 Καθαριστές και 4 Εργάτες- Εργατοτεχνίτες. Ακόμη προβλέπεται η πρόσληψη μουσειολόγου - μουσειοπαιδαγωγού για την εκπόνηση και λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ειδικές κοινωνικές ομάδες καθώς και για άλλες εκδηλώσεις κοινωνικού σκοπού.
ΕΠΜΑΣ - Πινακοθήκη Ναυπλίου
Με 5 Φύλακες θα ενισχυθεί το προσωπικό της Εθνικής Πινακοθήκης (παράρτημα Ναυπλίου) κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου και τη διεύρυνση του ωραρίου επισκεψιμότητας. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω της ΑΜΚΕ-ΑΡΩΓΗ, ενώ για τους ωφελούμενους θα υπάρχει διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο, πριν την επίσημη έναρξη της απασχόλησής τους.
ΛΕ' ΕΠΚΑ - Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη
Με 14 άτομα θα ενισχυθεί για 7 μήνες η εφορεία αρχαιοτήτων, με αρμοδιότητα μνημεία και μουσεία στις περιοχές Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στήριξη» θα εκδώσει προκήρυξη πρόσληψης 2 Αρχαιολόγων, 4 Ημερήσιων Φυλάκων, ενός Καθαριστή, 6 Εργατών- Εργατοτεχνιτών και ενός μουσειολόγου-μουσειοπαιδαγωγού.
Ζ' ΕΠΚΑ - Ηλεία
Είκοσι οκτώ άνεργοι θα προσληφθούν μέσω της ΑΜΚΕ-ΑΡΩΓΗ για τη φύλαξη και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, του νέου Μουσείου, αλλά και του Μουσείου για την Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναλυτικότερα, θα προσληφθούν17 Ημερήσιοι Φύλακες και 7 Νυχτοφύλακες, 2 Αρχαιολόγοι, ενώ για τη λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον αρχαιολογικό χώρο θα προσληφθούν και 2 μουσειολόγοι - μουσειοπαιδαγωγοί. Πριν την έναρξη των νέων συμβάσεων, θα προηγηθεί διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο.
22η ΕΒΑ - Λευκάδα
Επτά θέσεις επτάμηνης απασχόλησης θα προκηρύξει η ΜΚΟ «Κοινωνία Ισων Ευκαιριών- Equal Society» για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης της 22ης Εφορείας Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 4 Ημερήσιοι Φύλακες και 3 Νυχτοφύλακες με στόχο τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στη Λευκάδα.
21η ΕΒΑ - Κέρκυρα
Στην πρόσληψη 23 νέων υπαλλήλων θα προχωρήσει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στήριξη» για την κάλυψη αναγκών σε αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Κέρκυρας. Συγκεκριμένα θα απασχοληθούν: ένας Αρχαιολόγος, 10 Ημερήσιοι Φύλακες, 4 Νυχτοφύλακες, 2 Καθαριστές/τριες, 6 Εργάτες-Εργατοτεχνίτες. .
Δώδεκα άτομα θα προσληφθούν μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Στήριξη», προκειμένου να διευκολυνθεί η επισκεψιμότητα και να διευρυνθεί το ωράριο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της 20ης ΕΒΑ. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 5 Ημερήσιοι Φύλακες και 7 Εργάτες-Εργατοτεχνίτες. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους οι νέοι εργαζόμενοι θα παρακολουθήσουν διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο.
6η ΕΒΑ - Πάτα
Δεκαοκτώ νέοι άνεργοι θα απασχοληθούν σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία αρμοδιότητας της 6ης ΕΒΑ, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Στήριξη». Αναλυτικότερα θα προσληφθούν ένας Αρχαιολόγος, 8 Ημερήσιοι Φύλακες, 5 Νυχτοφύλακες και 4 Εργάτες- Εργατοτεχνίτες.
14η ΕΒΑ - Β. Αιγαίο
Στη δημιουργία 24 νέων θέσεων απασχόλησης στον πολιτισμό, προχωρά το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών (ΕΠΕΚΑ), με επικείμενη προκήρυξή του. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 4 Αρχαιολόγοι, 6 Ημερήσιοι Φύλακες, ένας Νυχτοφύλακας, 11 Εργάτες-Εργατοτεχνίτες και 2 μουσειολόγοι-μουσειοπαιδαγωγοί, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας 14ης ΕΒΑ (Β. Αιγαίο). Το έργο προβλέπει διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο καθώς και παραμονή 10 εγγεγραμμένων ανέργων σε θέση εργασίας, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
27η ΕΒΑ - Β. Αιγαίο
Με πέντε νέους υπάλληλους θα ενισχυθεί η 27η ΕΒΑ, μέσω προκήρυξης που θα εκδώσει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών (ΕΠΕΚΑ). Θα προσληφθούν 2 Ημερήσιοι Φύλακες, ένας Καθαριστής.τρια και 2 Εργάτες- Εργατοτεχνίτες. Το έργο προβλέπει διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο καθώς και παραμονή 2 εγγεγραμμένων ανέργων σε θέση εργασίας, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
22η ΕΒΑ - Αιτωλοακαρνανία
Είκοσι άνεργοι θα προσληφθούν μέσω της ΜΚΟ «Πράσινο και Μπλε» Πολιτισμού και Περιβάλλοντος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας.
Οι ειδικότητες
Το νέο πρόγραμμα αφορά 68 εφορείες αρχαιοτήτων σε 10 περιφέρειες.
Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα θα προέρχονται από τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΔΕ Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Καθαριστών και ΥΕ Εργατών-
Εργατοτεχνιτών. Η επιλογή των ειδικοτήτων έχει συνάρτηση με τις δράσεις που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση, δηλαδή υπηρεσίες φύλαξης αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εργασίες διευκόλυνσης της προσβασιμότητας σε επισκέψιμους κυρίως αρχαιολογικούς χώρους.
Η διαδικασία
Επιλογή των ανέργων υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ
Η επιλογή των ανέργων θα γίνεται από τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης, υπό την επίβλεψη και έγκριση του ΑΣΕΠ, με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, βάσει τυπικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Οπως ισχύει στην πλειονότητα των προγραμμάτων, προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία, προκειμένου να επικεντρωθεί η δράση στο στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Οι άνεργοι θα απασχολούνται για επτά μήνες (στη διάρκεια ενός έτους), θα λαμβάνουν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης το ποσό των 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 625 ευρώ μηνιαίως.Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι νέοι άνεργοι έως 35 ετών, οι οποίοι θα καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των υποψηφίων εξαρτάται από τα ακόλουθα κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται συνδυαστικά:
  • Κατάσταση ανέργου
  • Οικογενειακή κατάσταση
  • Οικογενειακό εισόδημα
  • Κατάσταση υγείας
  • Εντοπιότητα
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΘEΣEIΣ
Πελοποννήσου
10
Βορείου Αιγαίου
5
Ανατολικής
Μακεδονίας - Θράκης
5
Θεσσαλίας
6
Ηπείρου
3
Ιονίων Νήσων
7
Δυτικής Ελλάδος
5
Αττικής
15
Κεντρικής Μακεδονίας
12


http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: