Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Δόθηκε παράταση έως τις 08/01 και για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Η προθεσμία έληγε σήμερα και από το πρωί ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης είχε προαναγγείλει την παράταση. Η παράταση θα ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013.

Μόνο την περασμένη Παρασκευή, 860.000 προσήλθαν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα. Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.

Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: