Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Στα 55,5 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το κράτος

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Νέα έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων, την ώρα που σημειώνονται δραματικές καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση της περιβόητης διάταξης για περισσότερες διευκολύνσεις ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  Στοιχεία της ΓΓΠΣ δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 12,078 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου από 11,025 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου, ποσό που όταν αθροιστεί με τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των προηγούμενων ετών οδηγεί σε ένα βουνό ανείσπρακτων χρεών ύψους 55,5 δισ. ευρώ.
  Η ρύθμιση, από την άλλη πλευρά, η οποία ετοιμάζεται από το καλοκαίρι, αλλά ακόμα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, φαίνεται να πηγαίνει για τις αρχές του 2013, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη στην «Καθημερινή».
  Παράλληλα, συνεχίζονται οι «επιτυχίες» του υπουργείου Οικονομικών στην είσπραξη προστίμων αλλά και στην είσπραξη ΦΠΑ.
  Από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτει ότι:
  Ένας στους πέντε επιτηδευματίες δεν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και δεν αποδίδει τον φόρο στο Δημόσιο. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί συνολικά 5.209.981 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Εμπρόθεσμα υπεβλήθησαν 4.057.013 δηλώσεις και 1.135.662 έμεινε στα χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: