Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Οι εφημερίδες σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βενιζέλος ο... μέγας!
Η εφημερίδα γράφει ότι "«η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα» δηλώνει ο αυτουργός της μεγάλης καταστροφής και διατάζει τον υπουργό Ανάπτυξης να ξεκινήσουν τα έργα. Εχει ξεφύγει ο πρόεδρος του «νεκρού» ΠΑΣΟΚ. Εμφανίζει βαριά συμπτώματα «μεγαλοϊδεατικού συγκυβερνητισμού»".
ΕΘΝΟΣ: Ζεστό χρήμα σε 500 επαγγέλματα από ΕΣΠΑ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγει ο επαγγελματικός ορίζοντας για 500 κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σωρρας: Κρεμάστε με στο Σύνταγμα αν τα 600 δις είναι απάτη!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μήνυση για εσχάτη προδοσία έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας-επενδυτής Αρτέμης Σώρρας σε βάρος όλων των βουλευτών, «γιατί δεν έκαναν το καθήκον τους», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη. «Την ώρα που το κράτος έπεφτε, ο κόσμος πείναγε, και άλλοι αυτοκτονούσαν, αυτοί δεν πήρανε τα 600 δις για να σωθεί η χώρα», επισημαίνει ο κ. Σώρρας ο οποίος όχι μόνο επιμένει ότι διαθέτει το τεράστιο αυτό ποσό αλλά προκαλεί όλες τις υπηρεσίες της χώρας να έρθουν και τον ελέγξουν εάν παρανομεί»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάγωσαν την Ελλάδα αλλά τα ταμεία δεν γέμισαν
Η εφημερίδα γράφει ότι "είχαν στόχο πρόσθετα έσοδα 500 εκατ. ευρώ, έχουν εισπράξει μόλις 43 εκατ. ευρώ παρά τον πενταπλασιασμό του ειδικού φόρου. Το μέτρο που επέβαλε η Τρόικα έφερε πτώση 70% στην κατανάλωση και.... κλειστά καλοριφέρ για χιλιάδες νοικοκυριά".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αλίμονο αν αρρωστήσεις!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη χαριστική βολή στο σύστημα υγείας δίνει η κυβέρνηση με το νέο «ψαλίδι» σε φάρμακα, προσωπικό και λειτουργικές δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Οι νέες περικοπές, που γίνονται κατ΄εντολήν της τρόικας, οδηγούν τα δημόσια νοσοκομεία ένα βήμα πριν από την αναστολή λειτουργίας τους και τους ασφαλισμένους σε απόγνωση".
ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία δεν περιμένει
Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να απεμπλακή η ελληνική οικονομία από το παρατεινόμενο τέλμα πρέπει να επιταχυνθούν δραστικά οι ρυθμοί λήψεως των κυβερνητικών αποφάσεων. Με τους σημερινούς ρυθμούς δύσκολα θα αναστραφή το ψυχολογικό κλίμα που παραμένει αρνητικό".
Η ΑΥΓΗ: Σε τιμή ευκαιρίας η δημόσια περιουσία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άμεση ευθυγράμμιση με τις επιταγές των δανειστών να αλλάξει χέρια η δημόσια περιουσία και ιδιαίτερα τα «φιλέτα» της αξιώνει ο Αντ. Σαμαράς από την κυβέρνησή του ευθύς μόλις δημοσιοποιήθηκαν και οι σχετικές παραινέσεις του ΔΝΤ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια: Ευκαιρία για δεύτερη ρύθμιση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη ρυθμίσει μέσω του Ειρηνοδικείου τις οφειλές τους να προσφύγουν ξανά, για να μειώσουν τη δόση του δανείου τους εφόσον έχουν υποστεί περικοπή στα εισοδήματά τους".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Διάκριση εξουσιών
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολιτική θύελλα προκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας με τη δήλωσή του ότι δικαστικοί λειτουργοί «εθελοτυφλούν» απέναντι στην τρομοκρατία, με αφορμή την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι -με περιοριστικούς όμως όρους- δύο κατηγορούμενοι ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»". Ο υπουργός ζήλεψε φαίνεται παλαιότερο συνάδελφό του που είχε καταργήσει την «πάλη των τάξεων» και επιχειρεί να υπονομεύσει τη διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου και του Διαφωτισμού".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη από το ΙΚΑ
Η εφημερίδα γράφει ότι "πλέον, από 01/01/2013, η πλήρης συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ καθορίζεται με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας. Ολοι πλέον με 15 έτη ασφάλισης θα λάβουν σύνταξη στα 67".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Είχαν ρουκέτα στην επίθεση κατά Ν.Δ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι, με τα 12 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο, ενίσχυσε την περιρρέουσα πεποίθηση για ραγδαία αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας".
Η ΝΙΚΗ: Δάνεια: Τι να κάνετε εάν δεν έχετε να πληρώσετε
Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξάνει μέρα με την ημέρα ο αριθμός των Ελλήνων που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς τις Τράπεζες. Το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί από το χοντρό μαχαίρι στους μισθούς σε συνδυασμό με τα συνεχή χαράτσια δεν αφήνουν περιθώρια ακόμη και αυτούς που θέλουν να είναι συνεπής να ανταποκριθούν τις υποχρεώσεις τους".
Ο ΛΟΓΟΣ: Χειρόφρενο στα Μέσα Μεταφοράς
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ημέρα κινητοποιήσεων και η σημερινή για τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χωρίς τέλος η σύγκρουση του αρμόδιου υπουργείου με τους εργαζομένους στο Μετρο, ενώ το επιβατικό κοινό για άλλη μία μέρα θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις του".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προωθούν συντάξεις - ψίχουλα μετά από 40 χρόνια δουλειά
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ετοιμάζουν νέο ενιαίο σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που μειώνει δραστικά τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς".
ΤΑ ΝΕΑ: 1.500.000 όμηροι στους δρόμους της Αθήνας
Η εφημερίδα σημειώνει "στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας που κρατά ομήρους ενάμισι εκατομμύριο επιβάτες καθημερινά. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης κατήγγειλε χθες ότι «απεργούν οι μειοψηφίες και οι υπόλοιποι πληρώνονται κανονικά»".
6ΜΕΡΕΣ: Κατοχικός Γενάρης
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματικές διαστάσεις παίρνει η έλλειψη φαρμάκων, ενώ νέα στοιχεία δείχνουν κάθετη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου από τα νοικοκυριά".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Διόδια φωτιά σε καιρό κρίσης".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: «Εντολή» για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την απαρέγκλιτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τις αποκρατικοποιήσεις ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους συναρμόδιους υπουργούς και την ηγεσία του ΤΑΙΔΕΠ στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ, όπου επισημαίνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εφεραν φόρους 879 εκατ. οι ιδιώτες ελεγκτές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην ανακάλυψη ενός κρυμμένου «φορο-θησαυρού» 3,4 δισ. ευρώ οδήγησε το μέτρο του φορολογικού πιστοποιητικού με τους ιδιώτες ελεγκτές να το φέρνουν στην επιφάνεια κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σε 4.468 ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ για τη χρήση του 2011".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εντολές για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "«αποκρατικοποιήσεις τώρα» ήταν το σύνθημα που έδωσε χθες στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, αφού το πρόγραμμα προβλέπει για το 2013 έσοδα ύψους 2,6 δισ., από τα οποία τα 2.23 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί το πρώτο εξάμηνο, ενώ παράλληλα πρέπει να ξεκινήσουν άλλοι 13 διαγωνισμοί για την αξιοποίηση δημόσιων εταιρειών και οργανισμών".
ΚΕΡΔΟΣ: Ξετυλίγοντας το γαϊτανάκι των αποκρατικοποιήσεων
Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρότερες πιέσεις από την τρόικα, απόλυτα περιορισμένο χρονοδιάγραμμα, ανύπαρκτα περιθώρια αποτυχίας και απόλυτη ανάγκη για τήρηση γεωπολιτικών ισορροπιών διαπιστώθηκαν σε σύσκεψη για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου".

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: