Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Μειώνονται οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Μείωση συντάξεων στα 720 ευρώ ή ακόμη και αναστολή τους, αν υπάρχουν άλλα εισοδήματα που υπερβαίνουν το ποσό της σύνταξης θα έχουν από το Φεβρουάριο περίπου 32.000 άγαμες θυγατέρες, σύμφωνα με εγκύκλιο που ετοιμάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πρόκειται να αποστείλει εντός των ημερών στο υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4039/12.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος σύμφωνα με τη διάταξη:

-Μειώνονται οι κύριες συντάξεις των άγαμων θυγατέρων στα 720 ευρώ ενώ δεν κόβονται επικουρικές και μερίσματα.

-Αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης αν υπάρχουν εισοδήματα από άλλες πηγές που υπερβαίνουν σε μηνιαία βάση τα 720 ευρώ. 

Για παράδειγμα, αν μια ανύπαντρη γυναίκα έχει εισοδήματα από ενοίκια πάνω από τις 8.640 που είναι η ετήσια σύνταξη των 720 ευρώ, τότε θα γίνεται αναστολή της σύνταξης. Αν όμως τα εισοδήματα από άλλες πηγές είναι λιγότερα, τότε θα γίνεται αναλογική μείωση της σύνταξης.

Για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων θα ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2012, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011.

Ο έλεγχος θα γίνει από το Γενικό Λογιστήριο και από τις υπηρεσίες των άλλων Ταμείων μισθωτών, στα οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις για τη συνταξιοδότηση των «άγαμων θυγατέρων» όπως τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και κυρίως των τραπεζών. 

Όλες οι κύριες συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, γράφει η εφημερίδα, που θα πληρωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου θα μειωθούν στα επίπεδα των 720 ευρώ.

Αντίθετα, δε θα γίνει καμία περικοπή στις επικουρικές ή στα μερίσματα που τυχόν εισπράττουν από το Δημόσιο μαζί με την κύρια σύνταξη.

Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η/1/2013, και θα γίνουν πιθανότατα σε τέσσερις δόσεις.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: