Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Ευκαιρίες ζωής σε μουσικούς, ηθοποιούς και επιστήμονες

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών απευθύνεται σε Ελληνες του εξωτερικού για διδακτορικά και μεταδιδακτορική έρευνα. Το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή επικεντρώνεται στη μουσική και στο θέατρο.

Στο εξωτερικό
Μεταπτυχιακές υποτροφίες για το εξωτερικό θα χορηγήσει το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Οι υποτροφίες αφορούν τους κλάδους: Μουσική Σύνθεση, Υποκριτική και Σύγχρονη Τέχνη: Ιστορία, Θεωρία και Κριτική, ενώ το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και παρέχεται για ένα ακαδημαϊκό έτος. Το πρώτο θέμα αφορά τη Μουσική Σύνθεση και περιλαμβάνει ηχητικό δείγμα εργασίας (demo) διάρκειας έως 10 λεπτά. Το δεύτερο θέμα είναι η Υποκριτική και αποτελείται από βίντεο διάρκειας έως 8 λεπτών, ενώ το τρίτο θέμα αποτελείται από τη θεωρητική εργασία.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 30 ετών και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία της Επιτροπής είναι: αίτηση προς την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών του Ιδρύματος ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί υποτροφία, επτά πρόσφατες φωτογραφίες (συνολικά), αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στα ελληνικά, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του/των πτυχίου/-ων και τυχόν άλλων τίτλων σπουδών, βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας για κάθε μάθημα όλων των ετών, αντίγραφο εργασιών (δείγμα δουλειάς - portfolio)*, επιστολή/βεβαίωση από το πανεπιστήμιο του εξωτερικού ότι ο υποψήφιος έχει γίνει δεκτός για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το πρόγραμμα σπουδών της συγκεκριμένης πανεπιστημιακής σχολής όπου ο υποψήφιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, φωτοαντίγραφα διπλωμάτων ξένων γλωσσών και τέλος δύο συστατικές επιστολές είτε από καθηγητές του τελευταίου έτους είτε από συνεργάτες/εργοδότες τις οποίες ο υποψήφιος θα πρέπει να εσωκλείει στον φάκελό του σφραγισμένες και υπογεγραμμένες στην πίσω όψη.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων ολοκληρώνεται στις 29 Μαρτίου 2013, ενώ η διεύθυνση που θα πρέπει οι υποψήφιοι να στέλνουν αιτήσεις και δικαιολογητικά είναι:Αραβαντινού 6, 106 74 Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Παπακωστοπούλου Αλεξάνδρα στο τηλ. 2107252896.
«Ακαδημία Πλάτωνος»
Υποτροφίες σε αλλοδαπούς προσφέρει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ιδρυμα Ωνάση και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία - ΑΜΚΕ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης. Το πρόγραμμα υποτροφιών έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτώβρη του 2013 και απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών», ενώ οι επιστήμες και οι αντίστοιχοι κλάδοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθοι:
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Φιλολογία, Γλωσσολογία, Ιστορία, Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία
  • Κοινωνικές Επιστήμες: Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνική Θεωρία & Κοινωνιολογία, Πολιτική Ανάλυση, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και τέλος,
  • Καλές Τέχνες: Εικαστικά (θεωρία), Θεατρολογία, Πολιτιστική Διαχείριση, Μουσειολογία.
Το πρόγραμμα καλύπτει μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικές σπουδές και μεταδιδακτορική επιστημονική έρευνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό έχουν αλλογενείς αλλοδαποί, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ελληνικής καταγωγής ή ιθαγένειας από δευτέρας γενεάς και εξής που έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακό τίτλο στην αλλοδαπή και έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Ελλάδας τουλάχιστον από 15ετίας, αλλά και αλλοδαποί μεταδιδακτορικοί ερευνητές. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς στις ηλεκτρονικές σελίδεςwww.onassis.gr και www.uoa.gr.
Υποτροφίες Χαροκόπου
Τέσσερις υποτροφίες προσφέρει το Ιδρυμα Σπύρου Χαροκόπου και Ευαν. Χαροκόπου-Πετρούτση. Πρόκειται για υποτροφίες εσωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές στα γνωστικά αντικείμενα της Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, της Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, της Γεωγραφίας και της Πληροφορικής και της Τηλεματικής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι 36 ετών, ενώ θα πρέπει να είναι και πτυχιούχοι του Χαροκόπειου ΑΕΙ. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 25 Ιανουαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν επαρκή πληροφόρηση στα γραφεία του Ιδρύματος (οδός Ακαδημίας 4, 6ος όροφος), καθώς και στο τηλέφωνο 210-3611711.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: