Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Η Εφορία θα "βάζει χέρι" στους λογαριασμούς όσων χρωστούν στο Δημόσιο

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Μία από τις απαιτήσεις της τρόικας που καταφτάνει στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ιδιώτες προς το δημόσιο. Συγκεκριμένα, η τρόικα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο, αυτόματα η Εφορία να μπορεί να κάνει ανάληψη των μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έτσι για παραδειγμα όσοι χρωστούν χαράτσι, τέλη κυκλοφορίας ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή τότε η Εφορία θα μπορεί να προχωράει σε αυτόματη ανάληψη του ποσού από τις καταθέσεις του οφειλέτη στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση που απαιτεί η τρόικα φαίνεται να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών καθώς και ανησυχία αφού εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέο κύμα φυγής κεφαλαίων.

Μεταξύ άλλων η τρόικα φαίνετα επίσης να απαιτεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να είναι έτοιμη η ρύθμιση για υποχρεωτική χρήση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές , να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 10.000 ευρώ, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τους καταθέτες του εξωτερικού, να μπλοκάρει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 48 δόσεις και τέλος να είναι έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: