Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Οι εφημερίδες σήμερα

Οι εφημερίδες σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χάος! Αγρια συνδικαλιστικά φαινόμενα ανάβουν τώρα το φιτίλι της αποσταθεροποίησης
Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η κυβέρνηση παρά τις λεκτικές επιφυλάξεις της ΔΗΜ.ΑΡ. σκληραίνει τη στάση της προχωρώντας σε επιστρατεύσεις, κάποιοι συνεχίζουν να ποντάρουν στο χάος. Αυτή τη φορά τα άγρια συνδικαλιστικά φαινόμενα ανάβουν το φιτίλι της αποσταθεροποίησης, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στέλνει μήνυμα ότι «τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στον λαό» και επισημαίνει ότι «τα λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν»".
ΕΘΝΟΣ: Μετωπική κυβέρνησης και απεργών
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κορυφώνεται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες. Η απόφαση για την επιστράτευσή τους παραλύει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιδιώκει τη διάρρηξη κάθε σχέσης με συντεχνιακά συμφέροντα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστική βάση των «Εψιλον» στα Φώκλαντ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η ανθρωπότητα εισέρχεται πλέον στην περιβόητη Νέα Εποχή! Μια χρονική περίοδο, η οποία θα είναι ριζικά διαφορετική από την προηγούμενη, εφόσον ο πλανήτης μας (και ολόκληρο το γαλαξιακό μας σύστημα) έχουν μπει σε νέες χωροχρονικές διαστάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα στις ζωές μας και θα αλλάξουν τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο, τη ζωή και τον ίδιο τον άνθρωπο...".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αξιολόγηση στο Δημόσιο με «φακέλωμα» των υπαλλήλων
Η εφημερίδα γράφει "γραπτό τεστ 80 έως 100 ερωτήσεων, βαθμολόγηση τυπικών προσόντων, συνέντευξη, αλλά και δημιουργία φακέλου με το εργασιακό προφίλ όλων των εργαζομένων σε υπουργεία, φορείς και δήμους. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο με τη συμμετοχή όσων σήμερα κατέχουν θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών, τμηματαρχών και θα συνεχιστεί το 2014 για το σύνολο των υπαλλήλων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νόμος και επίταξη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολιτική πυγμής από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επέλεξε να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής της «σταυροφορίας κατά των συντεχνιών» που αμφισβητούν τα μέτρα του Μνημονίου. Ο πρωθυπουργός, ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου, άναψε το πράσινο φως για την πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό, οι οποίοι απάντησαν με τη σύμπηξη κοινού μετώπου με τους εργαζομένους σε όλα τα μέσα μεταφοράς".
ΕΣΤΙΑ: Κάμερον-Τσίπρας στον ίδιο δρόμο
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κοινό σημείο των κ.κ. Κάμερον και Τσίπρα είναι ότι παίζουν διαλυτικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και επενδύουν στον αντι-ευρωπαϊσμό".
Η ΑΥΓΗ: Συγκοινωνίες στο χακί, Μνημόνιο με πηλήκιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Μνημόνιο με τα βάρβαρα μέτρα μπορεί να πέρασε από τη Βουλή, από την ετοιμόρροπη τρικομματική πλειοψηφία, αλλά η τύχη του στην κοινωνία είναι προδιαγεγραμμένη. Οπως φανερώνει η χθεσινή επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό, χώρο όπου ουσιαστικά επιχειρείται για πρώτη φορά να περάσει το Μνημόνιο «προς τα κάτω», αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσφυγή σε μέσα και νόμους που θεωρούνται «ακραία», ακόμη και για τη ΔΗΜ.ΑΡ.".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι μεταφορές δεν ανήκουν στις συντεχνίες
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χθες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, άκουσε την κοινωνία και έστειλε μήνυμα σε όλες τις συντεχνίες πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα συγκρουστεί μαζί τους. Το μήνυμα αφορά τόσο τους εργαζομένους στα ΜΜΜ όσο και όλους τους άλλους που αναμένεται να κινητοποιηθούν, είτε κλείνοντας εθνικά οδικά δίκτυα είτε επιλέγοντας άλλους τρόπους που θα βλάψουν το κοινωνικό σύνολο".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εκτροχιασμός
Η εφημερίδα υποστηρίζει "σε επίταξη προχωρά η κυβέρνηση για να σταματήσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο μετρό. Προσπαθεί να δείξει πυγμή, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να σηκώνει στις πλάτες του το βάρος της σύγκρουσης, έχοντας την αμέριστη στήριξη του εταίρου του Ε. Βενιζέλου και τη σιωπηλή συνενοχή του Φ. Κουβέλη".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Πολιτική οδομαχία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια σύγκρουση υψηλού ρίσκου επέλεξε η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ρίξει και τα τελευταία εμπόδια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να προχωρήσει σε εκποίηση των υπηρεσιών που αυτήν την ώρα μπορούν να πουληθούν, αλλά και για να ρίξει το εργασιακό κόστος στον τομέα των δημόσιων μεταφορών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επίταξη και μετωπική σύγκρουση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες μετά την απόφαση που έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου για την επίταξη των απεργών. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην υποχωρήσει και να πετύχει την επαναλειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς ακόμη και αν απαιτηθεί η πλήρης εφαρμογή του νόμου, που προβλέπει σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους αγνοήσουν την πρόσκληση να επιστρέψουν στην εργασία τους".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Φόρμουλα για κούρεμα 80% στα καταναλωτικά δάνεια
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε γενναίο κούρεμα στα καταναλωτικά δάνεια και δη σε αυτά που δεν έχουν υποθήκη προχωρούν η μία μετά την άλλη Τράπεζα στην προσπάθειά τους να εισπράξουν μέρος των καθυστερούμενων οφειλών χιλιάδων δανειοληπτών και να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού τις επισφάλειές τους".
Ο ΛΟΓΟΣ: Επόμενο ΜΕΤΡΟ απολύσεις;
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, προχωρά η κυβέρνηση η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω η επιστράτευση στο Μετρό
Η εφημερίδα γράφει "ωμή κυβερνητική τρομοκρατία η επίταξη των εργαζομένων. ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο Σάββατο, στην Ομόνοια, ώρα 11 π.μ. ΚΚΕ: Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους".
ΤΑ ΝΕΑ: Μέχρις εσχάτων! Στα χαρακώματα κυβέρνηση-συνδικάτα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε σύγκρουση μέχρις εσχάτων οδηγούνται η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση και ενώ η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού συνεχίζεται".
6ΜΕΡΕΣ: Σκάστε και δουλέψτε
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τη σκληρή γραμμή της πολιτικής επιστράτευσης επέλεξε η κυβέρνηση, πυροδοτώντας νέα κοινωνική αναταραχή. Στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό, που απάντησαν με κλιμάκωση των απεργιών, δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και η ΓΣΕΕ".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πόλεμος δήμου με τους ταξιτζήδες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Crash test στην εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων και σε σκληρή δοκιμασία της ικανότητας της κυβέρνησης να «περάσει» μια βασική δομική αλλαγή, όπως το ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, από την οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, εξελίσσονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Απεργιακή τορπίλη
Η εφημερίδα σημειώνει "στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης - συνδικαλιστών. Μπλακ άουτ στις αστικές συγκοινωνίες. Βαρύ πληγμα σε αγορά και οικονομία".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ασκηση διεθνών ισορροπιών η ιδιωτικοποίηση στο αέριο
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μια άσκηση δύσκολων διεθνών ισορροπιών είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση έχοντας να διαχειριστεί την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση του 2013, αυτή των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για τις οποίες ξεκίνησε, επίσημα από χθες, η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών".
ΚΕΡΔΟΣ: Τι συμβαίνει με την S&B
Η εφημερίδα γράφει "σήμερα και πριν από το άνοιγμα της αγοράς, η S&B υποχρεούται από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διαφωτίσει το επενδυτικό κοινό και την κοινή γνώμη για τις λεπτομέρειες της δημόσιας πρότασης του «επενδυτή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, για το υπόλοιπο ποσοστό πλην του 61% που κατέχει η οικογένεια Κυριακόπουλου. Σύμβουλοι στη δημόσια πρόταση αναμένεται να είναι τόσο ελληνική τράπεζα όσο και ξένοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: