Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Η Google κυκλοφορεί τη νέα έκδοση Chrome 24

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Η Google κυκλοφορεί από σήμερα τη νέα έκδοση του πλοηγού της για το ίντερνετ, Chrome 24. Με τη νέα αναβάθμιση, προσθέτει την υποστήριξη του πακέτου IndexedDB, που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας των εφαρμογών ακόμα και εκτός σύνδεσης, πολύ πιο γρήγορη μηχανή Javascript και μαθηματικές συναρτήσεις που έχουν κωδικοποιηθεί με το MathML.

Η νέα έκδοση επίσης, περιλαμβάνει πολλές διορθώσεις στον τομέα της ασφάλειας με δύο έπαθλα των 1.000 δολαρίων και ένα των 4.000 δολαρίων για αυτούς που θα βρουν και θα της αναφέρουν σημαντικά προβλήματα ευπάθειας. 

Από τη στιγμή που ο Chrome αναβαθμίζεται αυτόματα, το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι απλά να τον επανεκκινήσουν, ώστε να λάβουν τη νέα έκδοση.

Το πακέτο IndexedDB, εξελισσόταν εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόκειται, για μία νέα λειτουργία που βοηθάει στην αποθήκευση δεδομένων ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει, για παράδειγμα το Gmail και τα Google Docs ακόμα και όταν ο υπολογιστής του δεν είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ.

Με την MathML, γίνεται πολύ πιο απλό να απεικονιστούν μαθηματικές συναρτήσεις, όπως οι τετραγωνικές μορφές και άλλα. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην αφορά πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο θα φανεί πολύ χρήσιμο σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Η επιτάχυνση της Javascript, μπορεί να μην αποτελεί είδηση για τους πλοηγούς στις μέρες μας, αφού όλες οι εταιρίες συνεχώς εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, όμως σύμφωνα με τον προγραμματιστή της Google, Toon Verwaest, έγιναν σημαντικές αλλαγές για να μειωθεί ο χρόνος που κάνει ο πλοηγός να εκκινήσει.

Ο Verwaest δήλωσε πως, «κάναμε κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές που αφορούν το Google Cloud Print, με αποτέλεσμα η επιλογή του Google Printer να φορτώνει με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα. Επίσης, εργαζόμαστε στη μείωση του χρόνου εκκίνησης του Chrome και προσπαθούμε να εισάγουμε αυτοματοποιημένα tests που θα μας βοηθήσουν να βρούμε κομμάτια του κώδικα που μπορεί να καθυστερούν την ταχύτητα του πλοηγού κατά τη χρήση του».

Τέλος, σημαντική προσθήκη, πρέπει να θεωρηθεί και η υποστήριξη κάποιον φίλτρων για το CSS, τεχνολογία που επιτρέπει τον προγραμματισμό γραφικών στοιχείων. 

Η Adobe ανέπτυξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, σαν μέρος της προσπάθειας της να ενσωματώσει μερικές λειτουργίες του λογισμικού του Flash Player στα Παγκόσμια Ηλεκτρονικά Πρότυπα (Web Standards).


http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: