Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Οι άνεργοι στην πραγματικότητα είναι ήδη 2.000.000

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Η πραγματική ανεργία ξεπερνά κατά πολύ το επίσημο 27%, και αφορά πλέον δύο εκατομμύρια Έλληνες, και ο αριθμός τους θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 300.000 μέχρι το τέλος του 2013, υποστήριξε ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, κ. Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του ταμείου αποκρατικοποιήσεων,μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η μεγάλη αυτή διαφορά από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπολογίζουν τους «απογοητευμένους», όσους δηλαδή εγκατέλειψαν την προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας, μετά την επί μακρόν και κατ' επανάληψη αποτυχία τους να προσληφθούν, ενώ δεν καταμετρούν στον επίσημο δείκτη της ανεργίας όσους απασχολούνται υποτυπωδώς, ακόμα και μόνο για κάποιες ώρες, με «μαύρα», την εβδομάδα.
Ο κ. Ρωμανιάς κατήγγειλε την καταστροφή του παραδοσιακού μοντέλου παραγωγής της Ελλάδας (λιανικό εμπόριο, τουρισμός, οικοδομή), τονίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση αυτών των τομέων, δεν πρόκειται να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ της ανεργίας.
Άλλο ανεργία και άλλο ύφεση, υποστήριξε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις, ανάλογα με την πολιτική που ακολουθείται, που η αύξηση του ΑΕΠ δεν συνεπάγεται την αύξηση της απασχόλησης, όπως και περιπτώσεις που η ανεργία μειώνεται σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
«Ό,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο», τόνισε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: