Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Το μνημόνιο ζητά αλλαγές στον κατώτατο μισθό

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/'Ενα χρόνο πριν τη λήξη της προθεσμίας που έχει η κυβέρνηση από το μνημόνιο για να κάνει νέες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού, φαίνεται ότι ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να ανοίξει τη συζήτηση, παρά το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το υπουργείο προχώρησαν σε διαψεύσεις ότι θα μειωθούν οι συγκεκριμένες αποδοχές.
Συγκεκριμένα, το νέο Μνημόνιο προβλέπει νέες παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό στο πρώτο τρίμηνο του 2014 στο σκέλος της μεταρρύθμισης του συστήματος καθορισμού των μισθών.
Μπορεί η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ (μεικτά) για τους άνω των 25 ετών και τα 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, ωστόσο το αναθεωρημένο Μνημόνιο αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από το πρώτο τρίμηνο του 2014 «η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει το σύστημα του κατώτερου μισθού με σκοπό πιθανές βελτιώσεις πάνω στην απλότητά του και την αποτελεσματικότητα στη προώθηση της απασχόλησης και της μάχης έναντι της ανεργίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Ακόμη, το νέο Μνημόνιο αναφέρει πως η Κυβέρνηση υιοθετεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο 2013 έναν ενιαίο Εργατικό Κώδικα ο οποίος θα εμπεριέχει όλη την υπάρχουσα νομοθεσία που σχετίζεται με την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις. Αυτός θα πρέπει να είναι εύκολος στην ερμηνεία, να μειώνει τα βάρη συμμόρφωσης και να αυξάνει την εκτελεσιμότητα του εργασιακού νόμου.
Μάλιστα, η Κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάσει μια έκθεση για τη δομή του Εργατικού Κώδικα έως τα τέλη Μαρτίου 2013.

http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: