Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Γυμναστείτε! Κάνει καλό

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/ Με τη σωματική δραστηριότητα δεν διατηρούμε μόνο την καλή φυσική μας κατάσταση και την ωραία εμφάνισή μας, αλλά και τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιες ασθένειες ή καταπονήσεις περιορίζονται από τη συστηματική σωματική άσκηση.

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Η σωματική δραστηριότητα:

  • Μειώνει την «κακή» LDL χοληστερόλη, που μακροπρόθεσμα οδηγεί στα φράξιμο των αρτηριών, αλλά παράλληλα αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη, που βοηθά στην απομάκρυνση της «κακής». Μειώνει επίσης και το επίπεδο των λιπών και τριγλυκεριδίων που συσσωρεύονται και αυτά –κατά τρόπο επικίνδυνο– στα τοιχώματα των αρτηριών.
  • Διατηρεί την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά της επίπεδα, αλλά μπορεί να καταπολεμά και μια ήδη υπάρχουσα υπέρταση.
  • Μπορεί –σε συνδυασμό με ελαφριά διατροφή– να προλάβει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 ακόμα και σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα αυτά με οικογενειακό ιστορικό. Αυτό το συμπέρασμα έχει εξαχθεί από μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το παραπάνω επιτυγχάνεται υιοθετώντας μια απλή, αλλά τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως το βάδισμα.
Εκτός όμως από το μισάωρο, καθημερινό γρήγορο βάδισμα, ωφέλιμες είναι και οι ασκήσεις αντοχής, όπως ποδήλατο, κολύμβηση, τζόκινγκ, που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

Όχι μόνο το πολύ φαγητό, αλλά και η καθιστική ζωή φταίνε για την ολοένα αυξανόμενη παχυσαρκία στις μέρες μας. Έτσι δεν είναι; Και δυστυχώς, αυτή δεν προσβάλλει μόνο τους ενήλικες, αλλά και πολλά παιδιά. Τι κρίμα όμως, αφού η παχυσαρκία προκαλεί προδιάθεση για ασθένειες, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιοπάθειες, ορισμένες μορφές καρκίνου κ.ά.

Η σωματική, λοιπόν, δραστηριότητα επιβάλλεται καθώς:
  • Όταν κινούμαστε, δεν κινδυνεύουμε τόσο από το πάχος.
  • Η κίνηση μειώνει το περιττό βάρος, ενώ συγχρόνως ελαττώνει την ποσότητα λίπους, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο να εμφανιστούν προβλήματα, όπως χοληστερόλη, διαβήτης κ.λπ.
ΠΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
  • Όσοι υποφέρετε από πόνους στην πλάτη και τη μέση θα πρέπει να βαδίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έχετε λιγότερους πόνους και οσφυαλγίες. Πού οφείλεται αυτό; Στο γεγονός ότι σε κάθε βήμα οι κινήσεις της λεκάνης εξασκούν πιέσεις-αποσυμπιέσεις στους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Έτσι, οι δίσκοι ενυδατώνονται και η δράση τους σαν αμορτισέρ βελτιώνεται.
  • Να θυμάστε ότι η άσκηση δυναμώνει τους μυς της πλάτης και της κοιλιάς που συνήθως είναι αδύνατοι. Κατά συνέπεια, όσοι γυμνάζεστε υποφέρετε λιγότερο, καθώς οι γυμνασμένοι μύες σας περιορίζουν τις εντάσεις στην πλάτη, αφού τη στηρίζουν σωστά.
  • Όσοι κάνετε καθιστική ζωή καλό θα είναι να ασχολείστε με ήπιες δραστηριότητες, όπως ποδήλατο, κολύμπι, στρέτσινγκ. Αν μάλιστα ο πόνος εστιάζεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες, το κολύμπι ύπτιο είναι η καλύτερη άσκηση.
 http://www.belife.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: