Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Βάζουν φόρο και στο επίδομα ανεργίας

Google+ http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Μια (ακόμη) δυσάρεστη έκπληξη κρύβει για τους ανέργους που εξακολουθούν και εισπράττουν επίδομα ανεργίας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όσοι άνεργοι συλλαμβάνονται να ζουν με κάτι περισσότερο από το επίδομα φτώχειας των 360 ευρώ, κινδυνεύουν να φορολογηθούν με συντελεστή…22% επί του συνολικού ποσού του επιδόματος ανεργίας.


Δεν φτάνει λοιπόν που γκρέμισαν το επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ, δεν φτάνει που έκαναν αυστηρότατες τις προϋποθέσεις χορήγησής του (σ.σ πρακτικά απαγορεύεται πλέον να είσαι επιδοτούμενος άνεργος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών κατά τη διάρκεια μιας τετραετίας), δεν φτάνει που επέβαλαν εισφορά αλληλεγγύης στο επίδομα, τώρα έρχονται να μας φορτώσουν και τον φόρο εισοδήματος.
Τι είναι αυτό που αλλάζει; Μέχρι σήμερα το επίδομα ανεργίας, ήταν αφορολόγητο υπό μια προϋπόθεση. Ότι ο άνεργος δεν θα είχε εισοδήματα από άλλη πηγή (π.χ από ενοίκια, από μερίσματα κλπ) άνω των 30.000 ευρώ τον χρόνο. Με το νέο νομοσχέδιο, το όριο κατεβαίνει στις 10.000 ευρώ. Άρα, κάποιος που εισπράττει ένα ενοίκιο των 800 ευρώ τον μήνα, (το οποίο μπορεί και να μην εισπράττει καν δεδομένου ότι με βάση τη φορολογία εισοδήματος είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει είτε το εισπράττει είτε όχι) θα πληρώσει φόρο και για το επίδομα ανεργίας. Πόσος θα είναι αυτός ο φόρος; Υπολογίζεται με βάση την κλίμακα. Ο πρώτος συντελεστής της κλίμακας είναι 22%. Άρα, αν υποτεθεί ότι το επίδομα ανεργίας φτάνει στα 4.860 ευρώ τον χρόνο, ο φόρος μπορεί να ανέλθει κάλλιστα στα 1069,2 ευρώ. Εννοείται ότι επί του επιδόματος ανεργίας επιβάλλεται και εισφορά αλληλεγγύης η οποία στην περίπτωση που το άθροισμα όλων των εισοδημάτων είναι από 12.000 έως 20.000 ευρώ, υπολογίζεται με συντελεστή 1%



Δεν υπάρχουν σχόλια: