Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Παραπέμπεται σε δίκη ο γυναικολόγος που βίαζε ασθενείς του


Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα παραπεμφθεί ο 56χρονος γυναικολόγος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σωρεία υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος γυναικών ασθενών του...
Μάλιστα, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται ο ογκώδης φάκελος της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης να σταλεί στη Γενική Εισαγγελία για οδηγίες αναφορικά με τις κατηγορίες που θ' απαγγελθούν στον 56χρονο.

Από το μαρτυρικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, τα υπό διερεύνηση αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι και τον περασμένο μήνα. Η αστυνομία διερευνά αδικήματα όπως του βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ενήλικων αλλά και ανήλικων γυναικών, της άσεμνης επίθεσης, της διατήρησης παράνομου αρχείου προσωπικών δεδομένων, της παράνομης χορήγησης φαρμάκου και της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος.

Ο φάκελος της υπόθεσης περιλαμβάνει περίπου 70 καταθέσεις, οι 43 από τις οποίες είναι από γυναίκες οι οποίες φαίνεται να έπεσαν θύματα του 56χρονου εν αγνοία τους, αφού τελούσαν υπό νάρκωση. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από το φωτογραφικό υλικό που κατασχέθηκε από το γραφείο του υπόπτου, προκύπτουν 50 περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο 56χρονος γυναικολόγος έδωσε τρεις καταθέσεις στην Αστυνομία, στην διάρκεια της προανάκρισης. Στην πρώτη κατάθεσή του, ο γιατρός παραδέχθηκε ορισμένα σε σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ στη δεύτερη κατάθεσή του παραδέχθηκε τα πάντα εκτός από το αδίκημα του βιασμού. Ωστόσο στην τρίτη κατάθεσή του στην Αστυνομία, δεν απάντησε σε καμιά από τις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ανακριτές της Αστυνομίας θα καταχωρίσουν την Πέμπτη την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για παραπομπή του 56χρονου γυναικολόγου σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου. Επίσης θα ζητηθεί η προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη του. Παράλληλα πάντως με την ποινική δικαιοσύνη, διεξάγεται και αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, που απειλεί να τον διαγράψει από τος τάξεις του...

Πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: