Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

20 υποτροφίες για σπουδές από ΟΤΕ και COSMOTE

20 υποτροφίες για σπουδές από ΟΤΕ και COSMOTEΕίκοσι υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές στη χώρα μας θα χορηγήσουν οι εταιρείες ΟΤΕ και Cosmote. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε αποφοίτους Λυκείου του σχολικού έτους 2011-2012 που έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) πανεπιστημιακού τομέα στην Ελλάδα, ως πρωτοετείς φοιτητές.
Οι υποτροφίες, που για πρώτη φορά απευθύνονται και σε πρωτοετείς φοιτητές των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, έχουν κόστος 15.280 η καθεμία, ενώ αφορούν υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει κατά το τρέχον έτος από Γενικό Δημόσιο Λύκειο ενός εκ των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας.
Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και την επιλογή των υποψηφίων υποτρόφων είναι η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κ.λπ.).
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει κατά το τρέχον έτος 2012 από ελληνικό δημόσιο λύκειο των παραπάνω νομών, ενώ θα πρέπει να είναι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές μέσω του συστήματος Πανελλήνιων Εξετάσεων σε Ιδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι.) πανεπιστημιακού τομέα στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η σχολή στην οποία ο υποψήφιος υπότροφος θα εγγραφεί και θα παρακολουθεί τα μαθήματα, θα πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από τον νομό όπου βρίσκεται το λύκειο αποφοίτησής του.
Τέλος, οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση της αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή την απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Στην πρώτη φάση όλοι οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα προσκομιστούν μόνο από τους υποψηφίους που θα περάσουν στη δεύτερη φάση.
Τιμητικές Διακρίσεις
Παράλληλα η Cosmote, ανάλογα με τον αριθμό και το επίπεδο των υποψηφιοτήτων, θα απονείμει και Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των 1.528 ευρώ η καθεμία.
Πληροφορίες και προθεσμίες
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις χορηγίες που προσφέρουν οι εταιρείες ΟΤΕ και Cosmote, εκπνέει στις 24 Οκτωβρίου, ενώ ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών καθώς και για τα κριτήρια επιλογής των υποτρόφων στην ηλεκτρονική σελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: